Прочитај ми чланак

НАДА: Децентрализација је неопходна за равномеран развој земље

0

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС посетила је Осечину и истакла да општине треба да имају веће ингеренције и већи буџет за свој развој.

– Ми имамо озбиљан програм и за економију и за децентрализацију земље, да повратимо више одговорности за локалне самоуправе, да је спустимо на мало нижи ниво да грађани сами одређујете своју судбину, да имају више новца, али и више надлежности. Желимо да спроведемо регионализацију због равномерног развоја земље и деконцентрацију разних институција – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

– Ако желимо да смањимо притисак сталног досељавања становништва у велике градове, Београд и Нови Сад, буџет мора другачије да се планира. Потребно је веће ингеренције дати општинама и градовима и оставити им више новца за развој њихове инфраструктуре и привреде, а смањити издвајања у републички буџет. Само тако ћемо младе задржати да остану у својим срединама и тамо где су рођени, заснују своје породице – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.