Прочитај ми чланак

НА СЛАВИ СНС ШАБАН ШАУЛИЋ И ТЕРЗИЋ, али опет без Николића

0

Београд -- Владајућа Српска напредна странка обележила је своју славу Свету Петку, а слави су присуствовале бројне званице, али и овог пута без Томислава Николића.

На слави су, поред лидера странке и председника државе Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и лидера СПС Ивице Дачића и министара били – певач Шабан Шаулић, кошаркаш Милан Гуровић, председник ФК Црвена звезда Звездан Терзић…

Славску свећу упалио је Ђурић, а обележавању су присуствовали председник Србије и СНС Александар Вучић и страначки прваци Марија Обрадовић, Милош Вучевић, Миленко Јованов, Дарко Глишић, Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Горан Кнежевић, Јоргованка Табаковић, Братислав Гашић, Горан Весић.

Међутим, оснивач партије и први председник напредњака гозбу је посматрао само са слике.

А праксу да се на славама прича о разним темама није прескочио ни домаћин Марко Ђурћц. Тако се похвалио стањем у економији

“Сви у СНС смо посебно поносни што је Србија земља слободних људи, која самостално води спољну и унутрашњу политику и сама одлучује с ким ће и како да сарађује”, рекао је Ђурић.

После жита Ђурић је позвао госте да се послуже и дечанским вином и бањским манастирским пивом.

Највише политичко руководство потом се повукло иза затворених врата, где су уз храну и пиће разговарали о ванредним парламентарним изборима.

Српска напредна странка прошле суботе је на стадиону Ташмајдан у Београду обележила девет година постојања и рада, а међу бројним званицама није био и први председник напредњака Томислав Николић.

Присутнима се најпре обратио председник СПС Ивица Дачић, који је рекао да једва чека да Александар Вучић одлучи да се иде на изборе.

Потом је Вучић истакао да очекује убедљиву победу СНС на београдским изборима.

Неколико дана касније Вучић је на питање Н1 зашто бивши председник напредњака Томислав Николић није био на прослави деветог рођендана Српске напредне странке на Ташмајдану, рекао: “Питајте њега“.

“У петак смо се видели, разговарали о односима са Кином и Русијом, у суботу смо били заједно у Крагујевцу… Ја и када не будем председник СНС, а нећете дуго чекати да то видите, осећаћу је као своју и одазвати се увек када ме зову. Сасвим сам сигуран и да је Николић увек уз своју СНС, а да ли ће бити на скупу то је његова ствар“, рекао је Вучић.

Николић је након тога изјавио за „Новости“: Појавићу се на сваком важном скупу странке на који ме буду позвали

Николић је, док је био председник Србије, напустио функцију лидера Српске напредне странке, а након завршетка мандата није се вратио у странку.

Пред председничке изборе у априлу ове године, СНС је одлучила да кандидат за председника Србије буде Александар Вучић, иако је Николић био председник само у једном мандату. Након тога, Николић је најавио да ће се ипак кандидовати, али је убрзо одустао од те намере.

Након избора формиран је Национални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином, на чије чело је Николић ступио.