Прочитај ми чланак

Муслију: Дачић ми је претио

0

jonuz-musliu

Председник Покрета демократског прогреса и бивши представник бивше ОВПМБ Јонуз Муслију изјавио да му је током јучерашњег сусрета с премијером Дачић претио.

„Дачић је изгубио контролу и прешао у фазу Милошевића. Рекао ми је да има снагу. Ја сам му рекао да, иако сам у згради Владе Србије и у Београду, може да ме хапси, али никако да ме уплаши“, изјавио је Муслију у интервјуу за данашњи приштински дневник „Епока е ре“.

Муслију је рекао да је Дачић тако реаговао на његов захтев да се реши питање статуса Албанаца у Прешевској долини.

„На састанку с Дачићем сам затражио да се оствари реципроцитет. Инсистирао сам да сва права која имају Срби на северу Косова имају и Албанци у Прешеву, Медведји и Бујановцу“, рекао је Муслију.

Он је оценио да без присуства међународних посредника састанци с Дачићем неће имати успеха и да следеће састанке свакако треба да организује и надгледа међународни фактор.

Према његовим рећима, премијер Дачић није био заинтересован да се проблеми реше, већ само да запосли и интегрише неке људе и да одвоји одређена финансијска средства за Прешевску долину.

Албански лидери с југа Србије јуче су с Дачићем у Влади Србије у Београду разговарали о решавању проблема у тим општинама које су албански лидери дефинисали у заједничкој платформи фебруара 2013. у Бујановцу, а коју је у јуну усвојила и Влада Србије под називом Платформа од седам тачака.

(Б92)