Прочитај ми чланак

МУП и СНС у кампањи против свих који не мисле као власт

0

"Шта ради четрнаест полицајаца са пет полицијских возила на једном месту? Хапси окорелог убицу, можда међународну банду кријумчара миграната, или не дај Боже корумпираног градоначелника и његове саучеснике због милионских злоупотреба? НЕ, прави сачекушу политичким противницима!", истакао је на Фејсбуку Данијел Радић, власник зрењанинске телевизије КТВ која није под контролом власти, што је само још један напад на слободне медије. Објаву Данијела Радића преносимо у целости.

„Протеклих година, много пута ме је зауставила саобраћајна полиција зарад рутинске контроле и томе никада нисам придавао никакав значај. Међутим, оно што сам јуче доживео је било другачије, ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ!

Синоћ, нешто после 23х, најнормалније сам возио ка кући, када је поред мене прошла патрола саобраћајне полиције. Пажњу ми је одмах привукло то што су, чим смо се мимоишли, насред улице, оштро закочили и направили полукружно да би ме уз укључену ротацију сустигли двадесетак местара даље. Ја у чуду стајем, отварам прозор, а полицајац захтева од мене да паркирам на аутобуско стајалиште на магистралном путу ка Зрењанину.

Одмах видим да се нешто чудно дешава јер се полицајци не понашају на нормалан, уобичајен начин. Нису опуштени, нека нервоза лебди у ваздуху. Траже ми документа, возачку и личну карту, И док их вадим, нове ротације хитају ка нама. Ништа ми није јасно, али у року од два минута, на лице места долеће још једна патрола саобраћајне полиције и чак три возила интервентне!?

Свашта ми пролази кроз главу. Иако знам да сам потпуно исправан, не осећам се пријатно, јасно ми је да није добра ситуација. Неколико полицајаца познајем од раније, живимо у Зрењанину а не у Њујорку, али видим да су уздржани и званични, па ни ја не поступам другачије. Већина полицајаца ми не прилази, стоје „на готовс“, помало претећи, као да очекују од мене не знам ни ја шта или какво чудо.

Саобраћајни полицајац тражи да ме алкотестирају, прихватам одмах без поговора. „Дувам“, уређај показује 0,0 промила алкохола у крви. Гледају по три пута у алкометар, али на екрану остаје 0,0. Полицајац са уређајем одлази до колега које стоје мало даље, саопштава им резултат алкотеста. Видим да су се сморили.

Путем мотороле крећу консултације. Очигледно је да комуницирају са оним ко је читаву сачекушу осмислио и наручио. Онда ми прилазе поново, консултације су уродиле плодом, па имају још једну, нову идеју. Траже да изврше тест на коришћење психоактивних супстанци! Одмах прихватам и то, надам се да ће ми се после тога скинути са врата, али и мени све више расте притисак јер је постало више него очигледно да је ово нови удар и притисак, али не на мене као тамо неког Данијела Радића, већ искључиво на мене као власника једине локалне телевизије у Србији која није под контролом Вучићевог режима.

Никада раније нисам радио тај тест. Из кесице су извадили нешто, као неку пластичну пипету и њу сам држао у устима пет минута. На тај начин се узима узорак пљувачке. Потом су ту, назови пипету, ставили у апарат који је радио наредних дестак минута док није избацио резултате.

Када су резултати одштампани, ШОК и неверица! Али, хвала Богу, не за мене, него за необично заинтересоване полицајце из интервентне који су са већим нестрпљењем од мене чекали резултате како би исход јавили у „централу“, МУП-а или СНС-а, свеједно.

Резултат испитивања на коришћење свих осам психоактивних супстанци био је негативан. Саобраћајни полицајци слежу раменима, очигледно им је непријатно што су злоупотребљени на такав начин, док господа из интервентне, нескривено разочарано и поприлично љутито седају у три возила и брзо се удаљавају. Можда им ово није била последња планирана сачекуша те ноћи.

Након неколико секунди, дугачке, непријатне тишине, саобраћајни полицајац се окреће ка мени, враћа ми документа и каже „Ништа, то би било то. Слободни сте да идете даље“.

Захваљујем се саобраћајним полицајцима на „коректности“, седам у кола, реално још увек у шоку, возим полако и размишљам.

Схватам да је почела кампања. Али, не изборна. Кампања против свих чији је грех то што другачије мисле“, закључио је у овој објави на Фејсбуку Данијел Радић.