Прочитај ми чланак

Млађан Динкић: Искористили су ме, озбиљно вам кажем!

0

dinkic

Бивши министар и лидер УРС Млађан Динкић оштро је данас у више београдских листова критиковао државни врх, владу, председника Србије, премијера, оценујући да актуелна влада има најслабији кадровски састав до сада.

Тако је за лош посао приватизацие „Вршачких винограда“ оптужио у интервјуу „Политици“ Кабинет председника Србије, уз тврдњу да је са те адресе на њега вршен притисак да се тај посао склопи и виногради продају Кинезима.

Из Кабинета председника је, за исти лист, речено да је, напротив, из Динкићевог кабинета вршен притисак да се потпише уговор са кинеском компанијом Гуан Нан, да Динкић за сопствену корупцију оптужује председника, и да би требало да буде предмет истраге.

Динкић је, међутим, у интервјуима за друге дневне новине проширио списак оних на које износи приомедбе.

За „Блиц“ је, говорећи о раду владе, рекао да од кад је на „политичкој сцени“ никада слабији кадровски састав није видео, него што је то случај у садашњој влади.

„Мислио сам да је најслабији кадровски састав имала Влада Мирка Цветковића, али је ова слабија и од те“, казао је Динкић.

Осврћући се на истраге против њега, Динкић је истакао да се она због Националне штедионице активира „сваки пут пред изборе“ и да је то „политичка прича Ивице Дачића“, али, додаје, он се не плаши хапшења:

„Ја о томе не размишљам. Моји политички противници греше, јер не знају да такве ствари мене још више мотивишу да се ухватим у коштац са проблемима, да се организујем и на крају победим“, истакао је Динкић.

Упитан да ли је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић направио много грешака бирајући нове министре, Динкић је навео да сматра да је Вучић направио низ грешака, а да је највећа министар привреде Саша Радуловић, за кога је рекао да је „заправо вук у јагњећој кожи“.

На питање које су још Вучићеве грешке, он је рекао да је то „исувише маркетинга“ и да „понавља исте греске које је направио Борис Тадић“.

„Превише се обазире на то шта ће народ да мисли, а нема људе који су способни да ураде оно што он тражи. Има добре циљеве, приоритете одлично поставља, али је огромна провалија између њега и људи који то треба да спроведу у дело“, поручио је Динкић.

Лидер УРС је за „Курир“ рекао да би било добро да полиција и Пореска управа унакрсно испитају и његову имовину и имовину Радуловића, председника Србије Томислава Николића, премијера Ивице Дачића и министра грађевине Велимира Илића.

„Па да видимо ко је шта и како зарадио“, рекао је он и навео да је апсолутно за то да се испита порекло имовине свих политичара, јер би то било „лековито за Србију“.

Упитан код кога би било изненађења, Динкић је рекао да зна у каквом стану живи председник Србије, јер је био код њега, као и обрнуто.

Унакрсном проценом имовине, тврди Динкић, сазнало би се где „Саша Радуловић троши неколико стотина хиљада евра или како је Веља Илић зарадио све што има“. Динкић је уверен да сви имају већу имовину од њега.

Говорећи о премијеру Србије, Динкић је рекао да није било фер да га, како тврди, зове у владу уколико је планирао да га „избаци после годину дана“.

„Боље да у ту владу нисмо ни улазили. Радио сам као коњ да стабилизујем веома тешку ситуацију. Осећам се искоришћеним. Озбиљно вам говорим, осећам се искоришћеним“, рекао је Динкић.

(Тањуг)