Прочитај ми чланак

МЛАДА НАДА СНС-а: Постала посланица и одмах се из села преселила у Београд

0

Посланица Српске напредне странке Ивана Поповић, млада предузетница из Крупња представљена је као млада нада која се вратила на село, и ова чињеница је истицана сваки пут када би се о њој причало. Међутим, млада напредна нада "која је једна од ретких која је своје уточиште нашла у селу и производњи џемова", чим је постала посланица, из тог села прешла је у град. И то у Београд.

Ивана је, током представљања листе СНС на РТС 2, рекла да ће њен циљ као посланика бити да брани глас људи из руралне средине, мале предузетнике, младе, жене, пољопривреднике… Међутим, никако није јасно како ће то да ради из скупштинске сале и живећи у Београду?

Ивана је члан Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Одбора за културу, као и Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику. И о свему овоме ће бринути, али из Београда, јер је скупштински одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања одобрио трошкове за изнајмљивање стана овој младој посланици, како би убудуће живела у Београду.

Поповић, иначе власница „Планинске џемаре“ политиком је почела да се бави, како је рекла „да би младим људима показала да Србија више није иста земља каква је била пре десет година, те да вреди да прилику потраже у својој домовини“.

– Србија је претходних година доживела напредак, просперитет и клима за мале породичне фирме и предузетништво много је повољнија. Ово је био разлог да се вратим и да на својој дедовини покренем производњу домаћих планинских деликатеса – рекла је Поповић.

FOTO: Printscreen

Председник Србије Александар Вучић напоменуо је да су Ивану упознали током кампање „Будућност Србије“ у селу Кржава код Крупња током обиласка после поплава, да је у делу куће направила простор за производњу џема и пекмеза и од тога сама зарађивала за хлеб, иако је рођена у Београду, а онда је она врло брзо приступила напредњацима.

А како би и било другачије, кад је рекла да је лидер СНС једини на политичкој сцени који је препознао да млади имају шта да кажу и да могу да одлучују о својој будућности. Морате признати, довољно за учлањење у странку!