Прочитај ми чланак

Мирослав Алексић са Милошем Парандиловићем формирао нови посланички клуб

0

„Секретаријату скупштине Србије предали смо захтев за формирање нове посланичке групе Народни покрет Србије – Ново лице Србије. Председник те посланичке групе биће ја, док ће заменик бити Милош Парандиловић који је ди сада био самостални посланик“, каже за Мирослав Алексић, досадашњи шеф посланичке групе Народне странке.

Он напомиње да ће поред њега нови посланички клуб чинити-Милош Парандиловић, Славица Радовановић, Ђорђе Станковић и Бора Новаковић.

Алексић истиће да преговара са још неким посланицима да се придруже новој посланичкој групи и да садашња бројка није коначна.

Он за Данас негирао да су потенцијални чланови његовог новог посланичког клуба Марија Лукић, посланица са листе ССП, као и Александар Оленик, самостални посланик.

„Настојаћемо да у наредном периоду радимо све оно што смо до сада радили у Скупштини. Радићемо све да до сваког грађанина дође истина, али и да заступамо интересе грађана. Све моје колеге које су данас поред мене су показале велику борбеност, спремност да заступају интересе Србије и грађана и да су бескомпромисни борци против овог режима“, рекао је Алексић представљајући посланички клуб на конференцији за новинаре у Скупштини Србије и додао да они неће одустати све док не дође до промена у Србији.

Милош Парандиловић, који ће бити заменик шефа нове посланичке групе, истиче да је на седници Новог лица Србије донета једногласна одлука о формирању заједничког посланичког клуба.

„Ми смо у овом клубу људи који ће задржати своју аутентичност, али смо тражили све оно што нас спаја, а много је тога. Са мном су људи које сам виђао на протестиам против овог режима, али и на местима на којима смо штитили људи који су доживљавали тортуре ове власти. Замолио бих колеге из опозиције да не инсистирамо на разликама. Ми се боримо за голи живот у овој земљи. Размере криминала и корупције тек ћемо видети након пада режима Александра Вучића“, рекао је Парандиловић и додао да ће тај посланички клуб инсистирати на суштинским променама у земљи, а не козметичким.

Нови посланички клуб настао је цепањем Народне странке и одласком Мирослава Алексића и његових присталица из те станке због политичког и концептуалног неслагања.

Заједно са Алексићем странку је напустило четворо посланика, тако да је посланички клуб Народне странке са дванаест спао на осам посланика.

У клубу Народне странке остају – Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Марина Липовац Танасковић, Ивана Парлић, Владимир Гајић, Владета Јанковић, Бранислав Томашевић и нови шеф посланичког клуба Стефан Јовановић.