Прочитај ми чланак

Мирослав Алексић поднео оставку на све функције у Народној странци…

0

Мирослав Алексић дао је оставку на све функције у Народној странци, као и на место шефа посланичке групе те странке у Скупштини.

Најавио је да ће формирати заједно са колегама посланицима, који такође иступају из Народне странке, нову посланичку групу, а у скупштини града Београда нову одборничку.

„Странка није ничија приватна имовина, није довољно да имате печат и жиро рачун“, поручио је Алексић у Опленцу.

Он је рекао да је политичарима место уз народ.

„Људи данас траже ко су ти људи којима могу да укажу поверење, морате бити са њима стално и по сунцу и по куши и у бору и на косову, такве политичаре данас тражи србија. нема више елита, нама треба борба велики покрет где же сви фађани да се мобилиђу у борби против пове власти која разара државу

Поручио је на конференцији за медије да „не можете са Врачара да распуштате одборе, само зато што не мисле као ви“.

„Нисам имао личне проблеме са господином Јеремићем, имали смо концептуалне разлике о томе куда странка треба да се креће“, рекао је он.

Алексић је раније данас за Н1 казао да заједно са представницима низа градских и општинских одбора напушта Народну странку.

Најавио је оснивање нове политичке организације чији је радни назив за сада Народни покрет Србије.

Подсећамо, сукоб у Народној странци траје већ дуже време и протекле недеље ушао је у завршну фазу, а кулминирао је сменом Алексића са места председника Извршног одбора странке.

После смене Мирослава Алексића са позиције председника Извршног одбора, шеф одборничке групе народњака у Београду Милош Павловић, средином ове недеље, упутио је захтев за повлачење те одлуке, чији је рок истекао у петак.

„Не цепамо странку, дајемо могућност и председнику и председништву да пониште спорне одлуке“, изјавио је тада Милош Павловић.

Јеремићева страна тврди да је до смене дошло у циљу споровођења демократске и транспарентне изборне скупштине, а Алексићева да је циљ да се вештачки прекроји воља чланства.

„Члан страначке Статутарне комисије Милош Павловић обавља „медијску припрему цепања“ Народне странке тврдњама да су одлуке страначких органа донете противно статуту и „давањем рока до сутра“ председнику странке Вуку Јеремићу да те одлуке поништи“, изјавио је трећег августа секретар Народне странке Стефан Јовановић.

Изборна скупштина Народне странке заказана је за 22. октобар, међутим, сада је јасно да Мирослав Алексић више није у игри за кандидатиа те партије.