Прочитај ми чланак

Милова политичка пресуда

0

milan-knezevic

– Ово је класична политичка пресуда коју је Мило Ђукановић најавио много пре ових демонстрација. Заједно са мојим колегама из ДФ и грађанима Црне Горе бранио сам Устав и законе Црне Горе које су режим и полиција својим деловањем суспендовали – каже за „Новости“ Милан Кнежевић, један од тројице посланика којима прети скидање имунитета и покретање питања кривичне одговорности. – Нећемо се крити иза посланичког имунитета, јер се немамо бранити од кривице. Такође нам не требају сугестије Ранка Кривокапића чији министар је најавио обрачун са колегама посланицима, а и слободним грађанима Црне Горе.

* На протестима сте претучени. Завршили сте у Ургентном центру. Какав осећај носите са демонстрација?

– Поносан сама на учешће у народном бунту. Тачно је да сам на оном првом протесту добио страховит ударац тврдим предметом по глави и то од једног неуниформисаног лица који је имао асистенцију полицајца. Није ми познато да је Тужилаштво покренуло процес против човека који је лудачки насрнуо на мене, ударио ме, а ја тада изгубио свест.

* Сада сте оптужени да сте напали полицајца код Скупштине.

– Постоји видео-запис где се лепо види да се радило о гурању, а не никако о мом агресивном физичком насртају.

* Брисел је посматрао немиле догађаје. Какве потезе очекујете од Европе?

– Убеђен сам да ће Европска комисија лоцирати све актере тих инцидената у Подгорици и утврдити да је полиција суспендовала Устав и законе Црне Горе. Сама најава да ће се све то наћи у њиховим документима охрабрује све у ДФ уз наду да ће се коначно открити лице и наличје режима Мила Ђукановића. Наруку нам иду критике које стижу из Стејт департмента, Москве, али и многих актуелних и бивших европских званичника.

Извор: Вечерње новости