Прочитај ми чланак

МИЛОШ: Нико никад није угрозио националне интересе Србије као тзв. Аца Србин

0

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић рекао је да је став целокупне опозиције да се не иде на консултације у вези са избором потпредседника Скупштине.

„Ми нисмо ишли на консултације јер је тема констултација била нешто што се нас не тиче, јер нећемо давати кандидате за потрпедседнике скупштине, нити ћемо водити одборе. (…) Мислим да нико из опозиције није био на консултацијама са председавајућим, зато што су то консултације које су се односиле на потпредседнике Народне скупштине, а ми имамо договор начелоно у оквиру опозиције да не дајемо кандидате за потпредседнике Народне скупштине“, наводи Јовановић.

На конултацијама за манатара за састав Владе код председника Србије Александра Вучића нисмо видели део опозиције. Међутим, Јовановић на питање да ли на покрет „Ми глас из народа“ гледају као опозицију, наводи:

„Од те две групе „Ми – глас из народа“, једни су били, други нису. Видеће се у врло блиској будућности ко заиста жели да мења ствари у овој земљи“, објашњава Милош Јовановић.

Како напомиње, досадашња власт у Београду је изгубила већину.

„То је најважнија политичка чињеница ових београдски избора, Српска напредна странка и Српска социјалистичка странка су изгубиле већину. Ми смо само могли да мењамо валст у Београду, да је поменута коалиција „Ми – глас из народа “ одличала да учествује у тој промени, а није“, оцењује Јовановић.

Седница Скупштине заказана за понедељак „ће протећи како ће протећи“, наводи, „јер ће вероватно ту бити исказано незадовољство са наше стране“.

„Суштина је да ли ова власт има иоле слуха и да ли је саучувала и трунку разума да отвори коначно дијалог, односно разговор са опозицијом о томе како треба да изгледају избори у Београду и како треба да изгледају изборни услови“, наводи.

А захтеви су адресирани на, како трвди, шефове владајућих партија.

„Мој став, али то ћемо се сви заједно договорити, да се обратимо шефовиома владајућих странка, СНС и СПС“, истиче.

Сви покушаји за дијалог који су до сада постојали, били су безуспешни.

„Ова власт је показала да све почива на чистом фолирању, да је све чиста опсена. Косовска и национална политика то најбоље показује. Добар део грађана данас због пропаганде те њихове машинерије верују да је Александар Вучић некакав Аца Србин итд. Никад нико није толико угрозио националне интересе као што је Александар Вучић и СНС“, објашњава.

Како наводи, у понедељак ће опозиција искористити тих 20 минута да каже оно што је истина, али се „ништа епохално неће догодити“.

„Упутили смо позив на дијалог као одговорни људи. Можда буде одговора на тај позив. Ако буде ући ћемо у процес преговора у вези са изборним условима, па до нечега можда можемо доћи или не“, сматра.

Ако не буде одговора, напомиње, знају шта им је чинити.

„Ванинституционална борба ће ја мислим бити крајни исход свега овога. Мени се чини да ова власт не разуме другачије, да само оговара на притисак улице“, закључује.