Прочитај ми чланак

Милош Јовановић о томе на чему ће пасти овај режим

0

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да „нема никакав проблем“ са позивом Еколошког устанка за формирање „Фронта за одбрану Србије“ против ископавања литијума и евентуалним протестима, уз оцену да ће та тема „бити један од разлога пада овог бахатог режима“.

„Немам никакав проблем с тим, пре свега зато што се ради о безобразлуку према вољи грађана и презиру према народу који показује ова власт и Александар Вучић… Мислим да ће то питање (питање ископавања литијума) бити један од разлога пада овог бахатог режима“, рекао је Јовановић за Н1.

Упитан како би требало да изгледа та борба, навео је да је могућа институционална борба кроз Скупштину Србије, али да мисли да ће у крајњем исходу све да се заврши „недемократски, притиском улице“.

„Не зато што ја то желим, опозиција или грађани. Сви желимо да живимо у демократској држави где се ствари решавају на изборима, али када изборе више немате, а власт наставља да гура своје агенде, онда народ нема другог избора него да притиском улице доведе ствари у неко нормално стање“, оценио је Јовановић.

Говорећи о референдуму, као механизму одлучивања о питању литијума, навео је да за тако нешто прво мора постојати потпуно јавна расправа и јасна ситауција шта се добија, а шта се губи.

„То мало дебате која је организована на јавном сервису, пре три или четири године, биле су две или три емисије, су мене као обичног лаика потпуно убедиле у став или у исправност става да експлоатација не сме да се догоди“, казао је Јовановић.