• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • МИЛОГОРЦИ напали екипу ТВ Вијести на Цетињу, Кривокапић најоштрије осудио насиље
Прочитај ми чланак

МИЛОГОРЦИ напали екипу ТВ Вијести на Цетињу, Кривокапић најоштрије осудио насиље

0

Екипа ТВ Вијести доживела је непријатност током данашњег протеста на Цетињу, када је група окупљених ометала њихово извештавање. Црногорски премијер Здравко Кривокапић оштро је осудио насиље над новинарима.

Младићи су на Цетињу вређали новинарку и камермана ТВ Вијести и поручилии им да не могу да извештавају са протеста.

Кривокапић је на Твитеру написао да најоштрије осуђује напад и обећао да ће починиоци бити кажњени.

„Најоштрије осуђујем данашњи напад на новинарску екипу ТВ Вијести. Разлике у ставовима су природне, али је недопустиво угрожавање безбедности грађана, поготово новинара на радном задатку. Институције система ће све предузети да виновници буду процесуирани у складу са законом“.

Неколико хиљада комита се окупило данас на Цетињу, како би изразили протест због најављаног устоличења митрополита Јоаникија. Они су митрополиту поручили да није достојан Цетиња, те да ће спречити његово устоличење на трон Светог Петра Цетињског.

Митрополит Јоаникије је истакао да оно што не може да прихвати је да се у Црној Гори шири реторика великог фашистичког слуге и курира поглавника Анта Павелића нашег, како је рекао, издајника Секуле Дрљевића.

„Ми хришћани смо позвани да се молимо за овај свет. Ја ћу да идем тим стопама, стопама мојих претходника, а они су ишли стопама Христовим“, рекао је и истакао да поштује сваку државу – Србију и Црну Гору.

„Мене не шаље црква Србије, мене не шаље ниједна држава, мене шаље Српска православна црква, мене признаје моје свештенство Митрополије црногорско-приморске и верујући народ Црне Горе“, рекао је и подсетио да је он рођен у Црној Гори и да је грађанин ове државе.

Што се тиче разних манипулација у којима се говори да ће група људи спречити његово устоличење, владика је рекао да се он хиротонисао пре пуне 22 године управо у Цетињском манстиру.

„Овде сам практично започео службу. Нисам ја од некуд дошао у Црну Гору да је окупирам, откуд мени то да се преписује, откуд мени те могућности да ја било кога окупирам. Моје је да окупирам само љубав, али то је она љубав која се не намеће – то је Христова љубав“.