Прочитај ми чланак

Мило Ђукановић: Будућност Црне Горе европска и евро-атлантска

0

milo

Будућност Црне Горе су европске и евро-атлантске интеграције, а европски квалитет живота је циљ којем нас воде озбиљно и квалитетно релизоване друштвене реформе и посвећеност даљем економском напретку, поручио је црногорски премијер Мило Ђукановић.

Председник владе је током разговора са новинарима из држава чланица Европске уније, који бораве у Подгорици и другим градовима у оквиру пројекта „Откријмо Црну Гору“, исказао задовољство резултатима на савладаним деоницама пута Црне Горе у ЕУ и НАТО.

Истакао је да су реформе које подразумева интеграциони процес, пре свега, интерес Црне Горе и црногорског друштва и подсетио на признања која држава добија од међународне заједнице за остварене резултате, што се огледа и у позицији коју држава има у процесу придруживања ЕУ и очекивању да постане следећа чланица Алијансе, преноси портал ЦДМ.

„Једнако вредним Црна Гора сматра и постигнућа у области политичке стабилности и добросуседских односа“, навео је Ðукановић на састанку на којем је указано и на значај интеграција за стабилност и просперитет земаља Југоистичне Европе.

Представнике медија из земаља Европске уније, Ðукановић је информисао и о приоритетним задацима владе у области економског и инвестиционог развоја државе, а размењена су мишљења и о укупним приликама у црногорском друштву кроз призму даљег тока преговора са Унијом.

 

(Прес)