Прочитај ми чланак

МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Поручујем опозицији да не призива авет 90-их

0

Формула договјечности Демократске партије социјалиста је што, током свих 25 година постојања, није имала други циљ до слијеђења државних интереса Црне Горе, поручио је вечерас лидер ДПС-а Мило Ђукановић.

Он је, на прослави Дана ДПС-а, оцијенио да у тој партији никада нијесу имали привилегију да се могу опустити и размишљати о другим политичким циљевима.

(Credit Image: © Wiktor Dabkowski/ZUMA Press/Global Look Press)

„Тако је било и током претходне године. Посљедни избори били су изазов за европску будућност Црне Горе. Одбрањена је част и слобода Црне Горе. Захваљујући већинској подршци бирача ДПС-у. Прави успјех наше изборне побједе огледа се да смо побиједили упркос ванредним околностима у којима су се одиграли. Упркос притисцима којима се жељело узети право Црној Гори да одлучује о својој будућности. Побједа је омогућила да формирамо владу, која врло одговорно обавља послове“, казао је Ђукановић.

Захваљујући томе, казао је, Црна Гора је ушла у НАТО, што је најважнији искорак на путу историјског заокрета ка усвајању европских вриједности.

„НАТО даје шансу да у стабилном окружењу, паметним управљањем ресурсима допринесемо расту Бруто домаћег производа. Пред нама су бројни изазови, најважније је да реализујемо започете и почнемо нове пројекте. Припремљени пројекти говоре да ћемо искористити шансу и остварити интересе грађана Црне Горе“, казао је лидер ДПС-а.

Он је нагласио како ће Црна Гора ускоро имати 3 затворена поглавља, чиме ће бити на челу региона у преговорима с Европском унијом. Додао је да су озбиљни изазови и пред ДПС-ом, која ће наставити с модернизацијом.

„Од наше способности да налазимо одговоре на савремене изазове, зависиће наша будућност. Ми ћемо руку увијек држати испруженом ка партнерима“, рекао је Ђукановић и нагласио да никада није добро дозволити да се демократски живот догађа тако што једна партија има монопол и одговорност за будућност државе.

Он је поручио како у ДПС-у знају да, као најјача партија, имају највећу одговорност да нуде услове за укључивање других субјеката у политички живот Црне Горе.

„Ово је прилика да поручим да ни ДПС ни наши коалициони партнери и Влада неће дозволити било коме да се поиграва са добрима Црне Горе. Вара се свако ко мисли да је вријеме да се призива авет 90 -тих поново. Имала је тада Црна Гора снаге да се одупре много опаснијим непријатељима од оних који данас желе да подрију пут Црне Горе. Нека се не играју с тим, Црна Гора ће одбранити права сваког грађанина. И све ћемо се ефикасније борити с онима који покушавају да угрозе слободу и право грађана Црне Горе“, поручио је Ђукановић у говору поводом Дана ДПС-а.