Прочитај ми чланак

Миљан Видовић Хофман осуђен на 10 месеци затвора: Шамарао конобара у ресторану

0

Миљану Видовићу Хофману данас је у Основном суду у Руми изречена казна затвора у трајању од 10 месеци због сумње да је починио кривично дело злостављање и мучење што је осумњичени оповргао и у својој одбрани рекао да није крив.

Миљану Видовићу Хофману се суди због сумње да је малтретирао и шамарао конобара једног ресторана у Иригу а на снимку тог инцидента који се појавио на друштвеним мрежама види се како се осумњичени оштећеном уноси у лице и обраћа му се непријатним тоном, а у једном тренутку га гризе за образ и хвата га за лице док су окружени Видовићевим другарима.

Пре изрицања пресуде саслушани су сведоци и оштећени и они су поновили да је све била шала и да је снимак договорен али и да је исечен и да није цео пуштен.

„Ово је једна неслана шала због које четири месеца нисам са породицом. Оштећеног познајем из ресторана, био сам тамо тог дана. Претходно смо се договорили да снимимо скеч. Све је то била глума. Ништа није било стварно. Ни једном га нисам ударио, пипнуо сам га само за потребе снимка, али га нисам угрозио. Имао сам и претходне сличне скечеве на друштвеним мрежама. Снимак није направљен мојим телефоном, ја га нисам ставио на мреже и не знам ко га је ставио“, рекао је Видовић на првом рочишту у својој одбрани.

Судија је у свом образложењу изјавила да сматра да је Видовић крив и одредила му је десетомесечну казну затвора у шта ће му бити урачунато и време проведено у притвору. Међутим, није прихватила предлог одбране окривљеног да се њихов клијент до доношења другостепене пресуде пусти на слободу тако да је Видовић задржан у притвору о којем ће се накнадно одлучивати.

Видовић је истакао да је објављени снимак исечен, те да приказује само оно што њему не одговара и што му не иде у прилог.

„Овај снимак што је објављен приказује само оно што мени не одговара, нема оног што је било пре и после тога. Оштећеног ни једном радњом на снимку нисам угрозио“, нагласио је Видовић.

Подсетимо, Видовић је ухапшен у једном познатом тржном центру у Београду заједно са својим братом Љубаном и то након што су друштвеним мрежама почели да круже узнемирујући видео снимци. Тим поводом Прво основно јавно тужилаштво у Београду спровело је истрагу против браће Хофман, иначе познатих боксера, а оптужница је подигнута само против Миљана док се од кривичног гоњена његовог брата одустало.

Подсетимо, двојица мушкараца које су, како се сумња, малтретирали Љубан и Милан Видовић Хофман, саслушана су у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, где су тврдили да нису малтретирани, већ да је све била само шала.

Тврдили да је све била шала

Они су дали исказ пред петорицом адвоката одбране браће Хофман, а испричали су како је све била шала.

За сада није познато да ли је на овакве исказе неко утицао, имајући у виду, како незванично сазнајемо од извора из полиције, током њиховог давања изјаве у полицији било речи да је особа блиска озлоглашеној браћи утицала на њих и оно шта ће рећи у полицији.

Како смо раније писали, Љубан и Миљан Хофман су ухапшени због сумње да су починили кривична дела насилничко понашање и злостављање и мучење.

Осумњичени се доводе у везу са објављеним снимцима на друштвеним мрежама узнемирујуће садржине, у којима се виде насиље и претње.

У једном од последњих таквих снимака, види се како Миљан Видојевић шамара конобара и удара га у стомак у друштву још два мушкарца. Наводно, снимак је настао у једном ресторану на Фрушкој Гори.
Данима кружили снимци малтретирања

Данима на друштвеним мрежама кружило је више видео снимака на којима се види група момака коју предводи Љубан Видовић Хофман , како долазе у више кафића у Модричи где малтретирају конобаре и једног од власника кафића.

Они на снимцима упућују веома озбиљне претње, тврде да рекетирају пола Београда и траже извесну особу коју називају „Црв“ и „Црвић“. Све то снимају и објављују на друштвеним мрежама.

„Ало, овде Хофман, кум Тупешин. Где си, где је црвић мали? Не знате? Слушај овамо, оставио сам писмо једно за њега овде, немој неко да је скинуо с врата ово што сам написао, је л ти јасно? Пола Београда рекетирамо, немој случајно да је неко нашег брата Тупија у лошем контексту споменуо. Је л’ јасно?“, говори Видовић.

Према сазнањима Српскаинфо, они су у Модричу дошли како би упутили претње особи која је у сукобу с Александром Јовановићем Тупешом из Модриче.

Тупеша је иначе криминалац из Модриче којег полиција тражи због више тешких кривичних дела, а који се наводно тренутно крије на подручју Београда.

Одрекао их се отац

Миодраг Видовић, познат као Мишко Хофман је 2019. гостовао на Хепи телевизији, где је причао о својим синовима, којих се пре тога одрекао и преко новина.

„У сукоб са синовима дошао сам зато што сам видео да су се ухватили лошег друштва. Ја немам никад изговор, увек признајем. Они су фолиранти, ја сам их учио да се баве науком, спортом и музиком. Они су завршили паралелно и музичку школу, страшно су свирали виолину, Миљан је имао и концерте. Они су мене слушали све док су били са мном, до 20. године“, казао је, између осталог, Миодраг.

Рекао је да је истина је да су отели човека а ово је део писма којим се отац одрекао браће Хофман.

„Они су на потерници, они немају емпатију, пуни су себе, Миљан посебно. Он се тукао са мном, он има кривичних дела. Љубан и још неки дечко из Лознице су киднаповали једног преваранта, који је био мој инсајдер и који их је пратио, одвели су га у моју викендицу на Дрину и ваљда су га малтретирали, мој друг каже ја сам чуо јауке, они су га изгледа мало притегли. Моји синови су кукавице“, објаснио је тада Миодраг Видовић, отац браће Хофман.