Прочитај ми чланак

Миливојевић: Насилник из СНС је давио и вукао дечака. Хоће ли полиција реаговати?

0

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић изнео је данас на седници Скупштине сведочења, како каже, очевидаца ужасног догађаја у Батајници кад је члан Српске напредне странке Милан Бојовић давио малолетног дечака. Он је питао тужилаштво и полицију шта су предузели поводом овог случају.

„Дечак је био са друштвом на рођенданској прослави. Након чега су изашли напоље. На тој прослави добио је петарду коју је бацио у напуштену кућу. Тада се појавио Бојовић и питао ко је то урадио, дечак је одмах казао да је он то урадио. Није ћутао и није се крио. Истог тренутка Бојовић је почео неконтролисано да урла на дете, левом руком га је стегао око врата, примењујући полицијски захват познат као ‘крагна’ и почео је да дави дете. Десном руком је спустио главу детета, заврнуо му руке и почео дете да вуче ка тој напуштеној кући, тврдећи да је кућа његова, иако је реч о кући за коју мештани тврде да је годинама напуштена и девастирана. Кад је дете, уз помоћ грубе силе увео у кућу, треснуо га је о зид и том приликом је дете ударило главом о исти, због чега је касније повраћало. Цео инцидент је снимљен мобилним телефоном од стране друге деце“, рекао је Миливојевић на седници Скупштине.

Према његовим речима, отац дечака је за инцидент сазнао тек 13. јуна кад је видео снимак на мобилном телефону свог познаника.

„Овај насилник, Милан Бојовић, је човек који је саветник за безбедност у фирми Југоимпрот СДПР. Пре тога је био већник у општини Земун. Препознат је као насилник који је насрнуо на грађане током прве инаугурације Александра Вучића. То је човек који је завртао руке и вратове новинарима на исти овакав начин, заједно са Вељком Беливуком с којим је обезбеђивао овај скуп. То је човек који је склањао новинаре, који је насртао на групу студената у новембру 2019. године, кад је гостовао на РТС-у Вучић. Он и његов син су тада тукли активисту „Један од пет милиона“, Немању Ристића. Он је растурио штанд покрета Двери у Батајници, 2018. године“, рекао је Миливојевић.

Он је СНС назвао „Српском насилном странком“, упитавши их где је крај насиља.

„Има ли тачке овоме што радите у Србији. Докле више“, питао је он.

Све време, док је говорио Миливојевић, напредњаци су негодовали, да би се по завршетку његовог говора надовезао Орлић са коментаром да је „дозвољено причати шта вам падне на памет, па чак и глупости“.