Прочитај ми чланак

Милица:Телеком покушава да преживи до пролећа,да би после применили Шојићев рецепт

0

Милица Ђурђевић Стаменковски из странке Заветници оценила је вечерас да Србија креће да се одриче "своја преостала два стратешка ресурса, а то су енергетика и телекомуникације". Она је упозорила да је Телеком Србије у озбиљним дуговима и додала да би то предузеће након пролећа наредне године могло да буде "уступљено страним компанијама", те поручила да се ова партија противи приватизацији Телекома.

„Ми смо 25. јула издали саопштење, након што је наша посланица Драгана Миљанић у парламенту поставила питање ресору надлежном зе телекомуникције о томе шта се дешава у Телекому и да ли је истина да се више не снимају састанци Управног одбора, те отворила питање уговора са Јетелом, где уступају инфраструктуру телекомуникационе мреже и где већ уводе у озбиљан проблем Телеком који остаје без своје инфраструктуре“, казала је Ђурђевић Стаменковски у Дневнику Нове.

Она је додала да Министарство није одговорило на та питања.

„Сада у децембру имамо вест о томе колика су дуговања Телекома, имамо ситуацију да продаје своју инфраструктуру америчкој фирми од које ће касније ту исту инфраструктуру да изнајми по много скупљој цени него што је данас, а данас је не кошта ништа јер је у његовом власништву. То је као када би Ви продали Вашу телевизију, а потом је изнајмили да би вратили дугове због несавесног пословања, те је потом изнајмили од купца и платили много више тај закуп, док је данас користите потпуно бесплатно“, изјавила је она.

Ђурђевић Стаменковски је оценила да је „ово што се дешава у Телекому заправо покушај да преживе до пролећа, јер је у озбиљним дуговима, а да би након пролећа применили чувени ‘Шојићев’ рецепт – доведеш фирму до пропасти да би је касније продао за један динар“.

„Доведеш предузеће до пропасти да би је касније продао за један динар, а грађане убедио да Телеком не може да буде профитабилан и да је боље га уступимо страним компанијама“, навела је она и додала да је то по моделу као што се припрема са Електропривредом Србије, која је постала акционарско друштво.

„Србија креће да се одриче своја преостала два стратешка ресурса, а то су енергетика и телекомуникације. Ми смо данас послали поруку да држава која продаје своје стратешке ресурсе није држава него колонија. Не смемо да дозволимо приватизацију, нема приватизације ЕПС-а и Телекома“, поручила је председница странке Заветници.