Прочитај ми чланак

Милица: Национално окупљање ће водити рачуна о прогнаним крајишким Србима

0

Носилац листе Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је Храм Благе Марије у Банстолу и поручила да ће ова коалиција водити рачуна о прогнаним крајишким Србима.

„Крајишници су најбоља потврда, да смо ми Срби једини народ, који и кад напусти огњиште, он се врати кући. Србија је њихова кућа“, казала је Ђурђевић.

Она је истакла да су крајишки Срби темељ Националног окупљања, јер су показали како се, без обзира на све изазове, чува и брани идентитет, култура и традиција.

„Национално окупљање ће по преузимању одговорности, наставити стамбено збрињавање прогнаних, и пружити већу подршку свим завичајним удружењима, удружењима бораца, ратних војних инвалида и породицама страдалих“, рекла је Ђурђевић и додала да многа крајишка насеља немају воду, због чега живе у веома деликатним условима.

„Тај проблем је решив, само је потребна воља, а ми је имамо“, закључила је она.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима Српски покрет Двери и Српска странка Заветници учествују на изборној листи „Национално окупљање – државотворна снага”, под редним бројем 4.