Прочитај ми чланак

Милетић: СНС ће у седам ујутру на дан избора имати милион и по гласова

0

Новинар Мирослав Милетић, аутор култне емисије "Из главе", наводи да је власт Александра Вучића у Србији "много јака", и да се темељно припремила за предстојеће изборе. Он процењује да ће "они у седам ујутру имати милион и по гласова у старту, а у четири поподне ће почети да деле гласове остатку изборних листа помало, да би направили привид нормалних избора".

Мирослав Милетић говорећи о медијском сукобу напредњака и социјалиста пред предстојеће изборе и начину на који ће изаћи на њих, оцењује да су социјалисти од увођења вишепарламентарног система у власти у нашој земљи, и назива их „феноменом који није забележен нигде на свету“

PRINTSCREEN

„Ово је тек почетак. Њихови преговори су вероватно почели још летос. Шта ћемо, како ћемо, где ћемо? Социјалисти су нужно зло сваке власти у овој земљи. И то од свог оснивања, они практично нису били само пар година на власти. То је феномен који мислим да није забележен нигде на свету. Сада, мислим да има пуно фингирања сукоба, при чему што лидер СНС-а има на памети понашање Дачића у претходном периоду. Дачић ће све учинити да социјалисти буду на власти, и биће вероватно онај тас, и коме се ни буду приклонили, биће на власти“, каже Милетић.

Он оцењује да Ивица Даћић није неопходан Александру Вучићу, јер „је он сам себи довољан“, али да је боље за њега да има председника социјалиста уз себе.

„Његов циљ који једино није остварио је двотрећинско једноумље, односно не 126 посланика, него две трећине од 250. То је можда његов сан који није урадио. Све остало јесте. И шта је хтео, и шта није хтео. Ситуација је толико бесмислена да је потпуно небитно, да ли је неки Ивица, или нека Марица поред њега“, оцењује Милетић.

Коментаришући премијерку Ану Брнабић, он подсећа да је приликом њеног доласка на функцију имала општу подршку јавности, а да је сада напредовала толико „да је у неким моментима напреднија и од самог председника“ у неким својим јавним обраћањима.

„Сви други, нижи облици власти су у функцији председника. Могу и ја да будем премијер, ништа не мења“, оцењује Милетић.

Говорећи о предстојећим изборима, он каже да опозиција може да изађе на изборе и да изгуби, а може и да не изађе на изборе, али биће друге опозиције.

„Власт је овде много јака, и они су већ припремили изборе. Они ће у седам ујутру имати милион и по гласова у старту, у четири поподне ће почети да деле остатку изборних листа помало, да би направили привид. Дакле, увек ће се наћи нека опозиција, и оно што је још горе, увек ће се наћи неки народ да изађе на изборе, чак и ако буде бојкот. Што се опозиције тиче, да се деси да им председник рекао: Ево вам власт, они би рекли: Не, не, немој сад. Не можемо сад, ево од недеље ћемо тамо…“, напомиње Милетић.

Он додаје да се на примеру саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац може видети како функционише ова власт.

„Нису то два минута која недостају, то су нечији животи. То је толика бахатост, да дајете снимке и кажете можда је кочила камера, или хард диск није радио, а са друге стране имате председника који је рекао да је снимак језив. Та два минута, вероватно језива, недостају. На крају крајева, ако је све тако, као што кажу, пустите онда снимак да видимо. Овако, чим нема снимка, јавља се нека сумња да нешто није у реду. Сувише смо се пута опекли на то вруће млеко, па морамо да дувамо и у јогурт“, наводи Милетић.