Прочитај ми чланак

МИЛАНОВИЋ: Косово је анектирала међународна заједница, ОТЕЛИ СМО ГА ОД СРБИЈЕ!

0

Хрватски председник Зоран Милановић одржао је конференцију за медије у Петрињи, где се између осталог дотакао теме рата у Украјини, али о односа са Хрватске са Србијом.

„Украјинци патолошки мрзе Русе, то је чињеница. Хрвати нису толико мрзели Србе, колико ови тамо мрзе Русе“, рекао је у почетку Милановић.

Упитан о западним тенковима који ће ускоро стићи у Украјину, Милановић је рекао да такви потези само продужују рат.

„Ја сам против да се тамо шаље било какво убојито средство. То продужује рат. Који је циљ? Распад Русије, промена власти? Говори се и о кидању Русије. Ово је манично. Ми и Срби смо се мање мрзели. Код нас је био пуно страшнији рат него у Украјини. Против тога сам да се шаљу убојита средства“, навео је Милановић и додао да сви морају да схвате да Србија и Русија нису исто.

„Док не схватите да Србија и Русија није исто? Да је то нажалост болна чињеница и опасност. Анектирали смо Косово. Ми и међународна заједница. Узето је од Србије. Ко је то урадио него ми? Јесмо признали Косово? Није анексија, него отимање. Како се то зове? Екстракција. Није шија, него врат. Ово није довођење у питања Косова, него целог концепта“; рекао је Милановић, преноси Index.