Прочитај ми чланак

МИЛАН МАСЛАЋ ЗА „СРБИН ИНФО“: Само одустајaње од ЕУ спасава српску привреду

0

Milan Maslac dveri

Поводом предстојећих избора, редакција „Србин инфо“ је разговарала са Др Миланом Маслаћем , лидером покрета Двери Сремска Митровица:

Шта покрет Двери очекује од предстојећих избора?

 –  Превасходни циљ изласка покрета Двери на ове изборе је да се предочи бирачима да сазнају да постоји нешто друго уместо зачараног круга од преко 20 година истих политичара и лажних обећања, као и да им предочимо нелегитимност ових оваквих избора. Манир Двери  није одустајање, већ напротив, у свакој прилици борба и сведочење политике и вредности за које се залажемо.

Двери се боре против система који је довео ,да нас је за 13 година пола милиона мање ,да је 600.000 остало без посла,да се продаје део по део територије,да влада уски круг олигархије ,који служи страном интересу зарад личне користи,да је народ социјално и национално понижен.

Двери се залажу да се успостави систем истине,а не лажи и преваре,поштења а не лоповлука,одговорности а не привилегија,доследности а не превртљивости,једнакости пред законом а не повластица, у једној реченици Двери су за успостављање система власти који ће бити на корист народа и државе а не страначко-тајкунских и страних интереса.

Какав је данас став Двери о СПЦ?

– У Дверима су углавном православни хришћани,Срби и поносимо се својом вером и пореклом,али такође подржавамо и прихватамо све људе добре воље чији је живот утемељен на правди ,истини и поштењу. Наше ангажовање је засновано на хришћанској етици и моралу што може дати посебан квалитет бављења политиком.

Дакле,као православни хришћани  СПЦ поштујемо и волимо , али смо увек спремни да из братске љубави изразимо јавно неслагање са одређеним  политичким потезима врха СПЦ,попут подршке тзв. шиптарским изборима на КиМ,или доделе црквеног ордења недостојним политичарима на власти.

Dveri sremska mitrovica 2

Како оцењујете рад локалне власти у Сремској Митровици?

– Видите, за успешан рад локалне самоуправе су неопходне две основне претпоставке: добра намера и способност .Не желимо да сумњамо у добре намере локалне власти.

Сремском Митровицом дужи низ година се управља по систему“ тим који побеђује се не мења“.
Наиме, појединцима који стварно владају дуги низ година Срем. Митровицом,ни избори не могу ништа.Сналазе се мењајући страначку припадност,оснивају локалне групе грађана.Главна парола им је „важно је остати у власти“.Некима то успева више од једне деценије док град сваке године тоне у све веће проблеме,а митровчани из године у годину живе све лошије.Логично се онда поставља питање способности оних који одлучују у нашем граду.

Двери као покрет свих слободних људи захтева да способни ,а не страначки људи воде наш град и на том принципу градимо нашу локалну политику.

Да ли сте за укидање аутономије Војводини или за њено враћање у уставне надлежности?

 –  Аутономија Војводине је апсолутно непотребна народу који живи у овом делу Србије.Она оваква каква је  потребна је само покрајинској власти и администрацији,која користи новац грађана северне Србије за намиривање свог страначког апарата, који их вештачки одржава на власти.

 Дакле,постојањем овакве творевине унутар државе само имамо додатну покрајинску бирократију чиме државни апарат постаје скупљи, а локалне самоуправе без значајних средстава за локални развој.Са друге стране са јединственом државом Србијом се чувамо од све гласнијег сепаратизма који се заговара од одређених националних мањина.

 У својој култури живљења српски народ је увек имао слуха за припаднике других народа тј. Србија је увек била мултинационално, мултикултурно и мултиконфенсионално орјентисана и тако треба и да остане.Међутим увек морамо имати на уму речи српског песника Петра Прерадовића:  „туђи туђем,теби свој приличи, туђе поштуј а својим се дичи“. Срби су увек били, за разлику од бројних империјалних ,угњетавачких народа, оличење аутентичне европске културе.

dveri sremska mitrovica

Која економска решења нуде Двери?

– Кључ економског опоравка земље је у одустајању од догме да Еу нема алтернативу! Главни проблем Србије је пропаст домаће производње.Узрок ове бољке је одсуство домаћег банкарства,спуштање и укидање царина на увоз стране робе и уништавање конкурентности домаће робе и домаћег        предузетника,као и нерентабилна пољопривреда. ТО СЕ ЛЕЧИ ПРЕКИДОМ УЛАСКА СРБИЈЕ У ЕУ,ПОДИЗАЊЕМ ЦАРИНА НА СТРАНУ РОБУ И ОКРЕТАЊЕМ ЦАРИНСКОЈ УНИЈИ НА ЧЕЛУ СА РУСИЈОМ ,где можеш повољно да извозиш своју домаћу робу на огромно тржиште.

Како да покренеш ту домаћу производњу и самим тим запосленост? Тако што ћеш увоз да почнеш да мењаш домаћом производњом истих артикала(које можеш за почетак и где имаш перспективу).

Како да дођеш до пара да то покренеш?Из три извора:опорезовање свих банака и стварање Развојне банке Србије која би улагала искључиво у домаћу привреду и пољопривреду,одузимање имовине на основу Закона о испитивању порекла незаконито стечене имовине свих политичара и тајкуна од 1989 .до данас, и штампање строго контролисаног новца за потребе покретања великих инфраструктурних  радова и запошљавања великог броја људи како би се покренуо ланац производње и новог живота.

Да би узео финансијски систем у своје руке враћаш и ЗОП(Завод за обрачун и плаћање)као државну фирму преко које иду све главне финансијске трансакције у држави и то одузимаш банкама и стављаш под своју контролу(имаш приход од тога, па и то можеш у нешто да уложиш).

Без обзира на успех свега овога форсираш обрађивање сваког милиметра необрађеног пољопривредног земљишта,повратак људи на село( са 10000 е по породици), и обезбеђујеш храну за робне резерве да нико  не буде гладан и за извоз у времену у коме расте цена хране .

Напушташ и ЦЕФТА споразум, небулозу о слободној трговини на наш рачун са околним државама  и са сваком договараш само билатерални споразум који је у обостраном интересу.

Уводиш пореску реформу у којој прогресивно опорезујеш оне који имају више, али и подстичеш производњу разним ослобођењима и смањењима пореза.Посебно подстичеш новопокренуте породичне фирме и личне бизнисе како би развио предузетнички дух у градовима, као и повратак на село и бављење пољопривредом. то је кључ промене радних навика- да се схвати да се исплати радити и живети од свога рада, и да иза тога стоји држава.

Све ово су политичке одлуке и зато ми једини имамо решење, а не што власт ово не зна, већ не сме да  уради. Ово је револуционарни сценарио који руши комплетне Уједињене монополе(стране банке и амбасаде,домаће тајкуне ,корумпиране политичаре и контролисане медије)и улаже у народ, коме објашњава да мора крваво да се ради следећих 20 година и имаће се, јер држава стојји иза тебе као домаћег предузетника билокоје врсте( као и у случају презадужених породица)

Да закључим.  Двери се баве стварањем политичких услова за развој домаће привреде, а не привредом,којом треба да се баве економски стручњаци и сами предузетници.

Ми имамо политичко решење како да држава  не буде сервис интереса странаца у Србији већ да подржава домаће предузетништво. Ми се једини  не плашимо  да политичко решење спроведемо у дело јер нисмо уцењени ни од једне стране амбасаде,мултинационалне корпорације нити домаћег тајкуна!

(Србин.инфо, Теша Тешановић, Алексеј Димитријевић)