Прочитај ми чланак

Михајловић ће Србији – уместо оног на Савинцу – поклонити још старији и лепши храст

0

hrast-najbolja1

ПОСЛЕ двогодишње и очигледно узалудне полемике, министар грађевине и саобраћаја Зорана Михајловић је одлучила да шест векова стар храст – запис на Савинцу код Горњег Милановца буде посечен!!

Одлука вредна пажње, утолико пре што ју је донела министарка која је као стручњак опште праксе у Влади Ивице Дачића била министар заштите животне средине.

Незаинтересованост и јавашлук министара који ето чуда, нису приметили да се дивовско стабло обима 7,5 метара и крошње од преко 30 метара и које је у свакој земљи вредно поштовања и озбиљне заштите, нашло на траси Коридора 11, платиће и овог пута грађани Србије. Ништа ново!

Грађани Србије већ три године плаћају данак празним жељама и незнању ове Владе. Овог пута, за „напредак Србије“ биће посечен бисер природе који је преживео шест векова, чак и јавно изречену наду вечитог министра Илића „да ће га срушити сурова зима“. Још је тужнија изјава министра Зоране Михајловић да је „живот овог храста питање свих питања“ и да ће она „наћи начин да он и даље живи кроз неки други храст“.

Да нису запрепашћујуће, изјаве министара би биле смешне, попут приче „Има да га саградимо још старијег и лепшег“. И стварно, шта је шест векова за садашњу Владу Србије, очигледно ништа.

Државотворни покрет Србије пита министра заштите животне средине, ако такав уопште постоји у овој Влади: зашто не ради свој посао и не стане у заштиту природног блага Србије, које припада како свим грађанима, тако и будућим генерацијама?

(саопштење Државотворног покрета Србије)