Прочитај ми чланак

МЕДВЕДЕВ У БЕОГРАДУ за 12 сати на осам локација, чува га 5.000 полицајаца

0

Више од 5.000 српских полицајца и припадника тајних служби, као и 30 руских безбедњака, обезбеђивање у суботу руског премијера Дмитрија Медведева у Београду, објавиле су "Вечерње новости", наводећи да ће "безбедност у граду бити подигнута на највиши ниво".

Велики број припадника обезбеђења је неопходан јер ће Медведев током дванаесточасовног боравка у Београду посетити осам локација, па ће свака локација бити безбедносно покривана током већег дела дана, наводи неименовани извор листа.

Фото: © Sputnik/ Дмитриј Астахов

Премијер Русије ће по доласку у Београду, где ће га дочекати премиејрка Ана Брнабић, са председником Србије Александром Вучићем на војном аеродрому у Батајници присуствовати приказу способности Војске Србије, следи свечани дочек испред Палате Србија, па радни ручак са премијерком И члановима делегације двеју држава.

Вучић и Медведев ће, како је предвиђено протоколом, разговарати 45 минута, а руски премијер потом ће положити венац на споменик „Смрт фашизму, слобода народу“ на Калемегдану.

Медведев ће присуствовати свечаној академији поводом 75. годишњице осолобођења Београда у Сава центру, а госту из Русије српски председник приредиће вечеру у Дому гарде.