Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Ванредни избори 23. или 30. јуна, у случају редовних датум 3. мај 2020.

0

Ако се власт одлучи за расписивање ванредних избора, на биралишта ће се изаћи 23. или 30. јуна ове године, ова два датума разматрало је најуже руководство Српске напредне странке (СНС) у понедељак увече, пишу Вечерње новости.

Коначна одлука о томе да ли ће се гласати ове године или у редовном термину, на пролеће следеће године, напредњаци би, пише лист, требало да донесу у наредне три недеље.

У случају да, ипак, превагне опција редовних републичких избора, они ће бити одржани 3. маја следеће године, заједно са редовним локалним и покрајинским.

Лист пише да би у наредним данима председник Србије и лидер СНС Александар Вучић требало да обави серију консултација са коалиционим партнерима, али и разговоре са неким од кључних светских политичких фигура, како би одмерио која је опција боља са становишта државе, имајући пре свега у виду економију, односно нове инвестиције и изазове који предстоје у решавању косовског питања.

Пишући о процедури, лист наводи да би, у случају да се закажу за 23. јун, избори најраније могли бити расписани 24. априла, а најкасније 9. маја.

Ако се на изборе буде ишло недељу дана касније, 30. јуна, они би морали да буду расписани између 1. и 16. маја.

Да би дошло до ванредних избора, председник државе морао би да распусти Народну скупштину и то на образложени предлог Владе.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!