Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: И Тачи и Весељи ускоро у Хагу

0

Приштински медији пишу позивајући се на међународне изворе да ће Специјални суд за злочине тзв. ОВК ускоро позвати на саслушање Хашима Тачија и Кадри Весељија

Публициста и власник Групе Коха, Флака Сурои, у опширној анализи о актуелним догађајима протеклих дана, пише, позивајући се на неколико међународних извора, да би Специјални суд морао да позове на саслушање и косовског председника Хашима Тачија и председавајућег косовског парламента Кадри Весељија.

Сурои каже да би, с обзиром на извештај Дика Мартија, Специјални суд морао да позове ову двојицу политичких лидеаа Албанаца, јер се Тачи у том докумнту помиње 26 пута, а Весељи седам пута.

И политички аналитичар Фадиљ Љепаја је на свом фејсбук профилу написао да је пред њима само једна дилема да ли ће они тамо појавити као представници институција или ће претходно, као Рамуш Харадинај, поднети оставке на функције на којима су.

„Међународни извори кажу да ће председник (Тачи) и председник парламента (Весељи) ускоро бити позвавни у Хаг“, написао је Љепаја на свом фејсбук профилу, пренела је приштинска Бота сот.

Да ли је реч само о жељи тих међународних извора остаје да се види, пише Љепаја и додаје да ако се то потврди пред њима је „морална и правна дилема да ли да се повуку са функција или да се тамо појаве као највиши државни званичници“.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!