Прочитај ми чланак

МАСОНКА Сотировска није дала минут ћутања за Амфилохија, колега из СНС је напао!

0

Већ дуго се прича да атмосфера међу нишким напредњацима није на завидном нивоу, а поруке које су процуреле са вајбер групе, то и доказују. Доскорашњи заменик градоначелника Милош Банђур жестоко је оплео по градоначелници Драгани Сотировски, јер је она брутално одбацила предлог да седница Скупштине града у понедељак почне минутом ћутања у знак почасти преминулом митрополиту црногорско-приморском Амфилохију.

– Ето, драги посланици, да знате и ово. На званичном данашњем састанку одборничке групе пред седницу Скупштине града у понедељак, градоначелница Ниша Драгана Сотировски оштро је одбацила предлог одборника да седница у понедељак почне минутом ћутања упокојеном духовном предводнику нашег народа митрополиту Амфилохију. Вриснула жена до неба да то не може. Зашто не може – запитао се Банђур, да би потом наставио:

Foto: Twitter/Jelena Miloševic/@JelMilosevic

– Као прво, градоначелница не може да наређује одборницима шта ће да раде на својој седници. Као друго, то што је градоначелница припадник Илумината и Темплара не даје јој за право да се меша у верска осећања одборника Срба који осим припадности својој цркви не припадају ниједној секти и тајној организацији.

Подсетимо, Милош Банђур обављао је функцију заменика градоначелника Ниша у прошлом мандату док је градоначелник био Дарко Булатовић.

Нејасно је зашто Сотировски не дозвољава минут ћутања за упокојеног митрополита Амфилохија, чија је смрт ујединила све вернике и читаву Србију, па чак и оне који су скандалозно нападали митрополита због критике политика, како Мила Ђукановића, тако и Александра Вучића. Но, све је јасније да атмосфера међу напредњацима нимало није тако сјајна како се представља у прорежимским медијима и у наступима режимских политичара и читавог државног врха.