Прочитај ми чланак

МАРТИНОВИЋ предавач непостојећег предмета на факултету

0

Шеф посланика Српске напредне странке у Скупштини Србије Александар Мартиновић предаваће на крагујевачком Факултету медицинских наука предмет "Здравствено законодавство и администрација" који на том факултету још не постоји, пренео је данас портал "Глас Шумадије".

По наводима портала, Мартиновићу је Правни факултет у Новом Саду, где је запослен, дао сагласност „за радно ангажовање на Факултету медицинских наука у Крагујевцу, у школској 2019/20. години ради извођења наставе из наставног предмета Здравствено законодавство и администрација на Докторским академским студијама Менаџмент здравственог система“.

Међутим, на Факултету медицинских наука у Крагујевцу су рекли да је тај предмет „у процесу акредитације“, а да ће предавача представити када предмет буде акредитован. Додали су и да Мартиновић на том факултету „није радно ангажован“.

Александар Мартиновића дипломирао је 1999. године, а 2003. и магистрирао на Правном факултету у Новом Саду. Запослен је од 2001. на Правном факултету у Новом Саду. У септембру 2012. године изабран је у звање доцента за „научну област Јавноправну (предмет Управно право)“.

Прошле године је био у центру афере због пословног аранжмана у Високој медицинској школи у Ћуприји. Он као правник, и још један посланик СНС, Владимир Орлић, иначе инжењер, предавали су будућим бабицама, физиотерапеутима, медицинским сестрама и радиолозима.