Прочитај ми чланак

Марсенић упозорава: Ако у петак буде изабран председник Скупштине града…

0

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић оценио је да се земља налази у дубокој политичкој кризи, без институција које функционишу и да излаз може да буде понављање београдских избора, „али само под фер условима и са сређеним бирачким списком“.

Он је гостујући на Н1 телевизији оценио да „и поред свих изборних нерегуларности, Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србије (СПС) нису добили Београд“, пренела је странка у саопштењу.

„Већина становника Београда није дала поверење СНС-и и СПС-у и ако би у петак био изабран председник Скупштине града (гласовима прелетача), то би било кршење изборне воље грађана, а Нови ДСС ће позвати на протесте“, казао је Марсенић.

Према његовим речима, питање је под којим ће условима бити одржани евентуални будући београдски избори. 

„Ако би власт поново покушала да манипулише не значи да опозиција нужно мора да изађе на такве изборе. Постоји институција бојкота, а он може бити и активан, да кажете нема избора под таквим условима“, навео је Марсенић.

Марсенић је још рекао и да у Новом Саду постоји „велико повећање броја бирача“ пред предстојеће локалне изборе, уз оцену да и на то мора да се обрати пажња.