Прочитај ми чланак

МАРИНИКА: Терају запослене да скупљају гласове и носе их Андреју Вучићу

0

Потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић рекла је за Нова.рс да у Банци Поштанска штедионица у Београду увелико траје приморавање запослених да прикупљају капиларне гласове за Српску напредну странку и да су јој запослени пријавили да се функционерка Наташа Марковић, иначе запослена у Поштанској штедионици, хвалила како је списак са сигурним гласовима носила брату председника Србије, Андреју Вучићу.

“У овом моменту, док ми разговарамо, над запосленим у банци Поштанска штедионица у Београду се врши притисак да прикупљају капиларне гласове. Међу истакнутим функционерима који учествују и спороводе прикупљање капиларних гласова за СНС је и Наташа Марковић”, објашњава Тепић и додаје да су јој запослени скренули пажњу да је поменута жена супруга Драшка Марковића, једног од директора у Телекому Србије.

“То је човек који је физички насрнуо на мене кад сам држала конференцију за новинаре и причала о преварним уговорима између Телекома и приватника Игора Жежеља, односно о томе како му је то државно предузеће дало 39 милиона евра ни за шта. У питању је новац свих грађана којим СНС управа Телекома на овај начин обезбедила Жежељу, да њиме потом могао да купи таблоид Курир и прави ТВ Курир, односно да одржава рејтинг партије и братије, а да буде батина за опозицију”, објашања Тепић.

Подсетимо, Народна банка Србије саопштила је крајем јуна ове године да Поштанска штедионица припојила МТС банку, а Тепић тврди да иза свега стоји исти круг људи.

“Након тога, број капиларних гласова је подигнут са 20 на 40 и то се, како се жале запослени, носи Наташи Марковић. Запослени из Поштанске штедионице тврде да се она хвали како је лично носила те листе капиларних гласова у фасцикли Андреју Вучићу у Ковници новца. То што су подигли број капиларних гласова јасно говори да су великом проблему”, сматра Тепић.

У суботу планирају састанак банке о скупљању капиларних гласова

Наша саговорница додаје да има информацију да је у току припрема састанка у Новом Саду о прикупљању капиларних гласова за које ће бити задужени тамошњи радници регионалног центра Поштанске штедионице.

“То подразумева да ће задужити око 200 радника да прикупе по 40 сигурних гласова. У Београду је запослено између 500 и 600 људи и за њих важи исто задужење. Људе са већ попуњених листа капиларних гласова са претходних избора такође свакодневно контролишу, покушавајући тиме да контролишу штету и умање драстичан губитак подршке”, каже Мариника Тепић.