Прочитај ми чланак

МАРИНИКА ТЕПИЋ: Шта је с преминулима који су били негативни на тесту?

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, на молбу запослених у Општој болници у Панчеву, обавестила је јавност са чим се они суочавају, као и то да су, према њеним речима, пацијенти из Београда задржани под сумњивим околностима, а двоје њих је касније умрло.

– Другог априла примљено је 12 пацијената из Београда, наводно негативних на Ц-19. Панчевачки инфектолози су их ипак тестирали у петак. Како наводе, од њих 12 позитивно је девет, а двоје су потом и преминули. Они су смештени у новом крилу болнице, у коронарној јединици, одмах поред одељења за дијализу – наводи Тепић и додаје да ником није јасно због чега су ти пацијенти „увежени“ из Београда.


– Медицинско особље које је било са њима није имало скафандере, а смена од петка је чак 12х била непрестано са тим пацијентима. Заштитну опрему добили су тек после 14х. А онда послати кућама. Речено им је да неће бити тестирани, осим ако се појаве симптоми. Још горе – да не иду у изолацију и да морају доћи у следећу смену – истакла је потпредседница ССП.

 

Тепић је казала и да очекује да кризни штаб хитно о овоме преслиша директора болнице др Слободана Овуку.