Прочитај ми чланак

Мандић о протеривању Божовића; Огласио се и ДПС

0

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, изјавио је вечерас да одлука о протеривању амбасадора Србије из Црне Горе показује "степен очајања у коме се налази одлажећи режим" Мила Ðукановића и Душка Марковића.

андић је изјавио Тањугу да је амбасадор Владимир Божовић јуче изрекао ону историјску истину којом се поноси српски народ у Црној Гори.

То, истиче Мандић, треба да му служи на част, јер да је нешто друго рекао, и то време и догадаје другачије оценио, замерио би му његов народ.

“Овакав однос одлазећег режима није само однос према Србији него првенствено према српском народу у Црној Гори. Управо су наши преци организовали Велику скупштину српског народа 1918. године и ујединили Црну Гору и Србију. То њима служи на част, а нама на понос”, навео је Мандић.

Црногорско Министарство спољних послова саопштио је раније да је амбасадор Србије у Црној Гори проглашен персоном нон грата и да је од њега затражено да напусти земљу.

Портпарол ДПС: Очекивана одлука, Божовић омаловажавао ЦГ

За опозициони ДПС очекивана је данашња одлука црногорског Министарства спољних послова о протеривању амбасадора Србије Владимира Божовића.

Поводом одлуке одлазеће власти у Црној Гори да протера амбасадора Божовића, огласио се на твитеру портпарол ДПС Милош Николић.

„Очекивана одлука МСП након више опомена после којих је Божовић наставио да се меша у унутрашње ствари и омаловажава државу Црну Гору“, написао је Николић.

СНП: Антисрпски и антицивилизацијски став одлазећег режима

Одлука црногорског Министарства спољних послова и министра Срђана Дармановића да протера амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића је „последњи у низу антисрпских и антицивилизацијских ставова одлазећег режима“, саопштено је вечерас из Социјалистичке народне партије (СНП).

Из те партије су поручили да је ова одлука показатељ „слабашне моћи“ Дармановића, његовог ресора и комплетне одлазеће владе.

Таква одлука, истичу, показује да одлазећа влада с правом завршава на маргини политичких збивања.

„Ово је још један покушај одлазеће власти да завади народ Црне Горе и Србије, изражавајући наводну забринутост за суверенитет Црне Горе“, наводи се у саопштењу СНП-а.

Нити је, кажу, Црна Гора њихова, нити ће је они бранити од свог народа, јер су свих ових деценија власти, имали прилику да покажу свој патриотизам према њој.

„Систем подела којим су владали одлази на сметлиште историје, а Дармановићев потез ће се памтити као антидемократски и антидипломатски“, поручено је из СНП-а.