Мађарски министар: Бранићемо своје границе, очекујемо прилив 100.000 миграната

0

Мађарски министар спољних послова и спољне трговине Петер Сијарто изјавио је данас у Београду да се у наредној недељи и недељама које следе сасвим јасно може рачунати на изузетно велики прилив миграната и то више од 100.000

„Мађарска ће своје границе бранити и у нашу државу нећемо пустити ниједног илегалног мигранта. Надам се сарадњи са Србијом да одбранимо наше две земље“, рекао Сијарто, који је изразио забринутост због дешавања у Сирији, Турској и на турско-грчкој граници.

После разговора са министром за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, Сијарто је нагласио да је Србија спремна да отвори пет поглавља, а тим поводом позвао је Хрватску да током председавања ЕУ учини све да се поглавља отворе.

Сијарто је рекао и да Мађарска максимално привржена евроитнеграцјама Србије.

Он је оценио је да су европске интеграције Србије од кључног значаја за јачање Европске уније.

„У смислу стабилности на Западном Балкану, на Србију гледамо као на Србију кључни фактор“, рекао је Сијарто.

Сијарто је захвалио Србији што је урадила свој део око турског тока и да ће 2021. велика количина гаса кренути ка Мађарској преко Србије, која је, како је рекао, најзначајнији партнер Мађарске у Европи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!