Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ (ДС): Постојање Слободне зоне једна врста побуне против стања у друштву

0

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да суштина формирања "Слободне зоне" у Београду није у масовности већ да је свакодневно присуство опозиције једна врста побуне против тренутног стања у друштву.

На конференцији за новинаре у „Слободној зони“ у Пионирском парку, Лутовац је рекао да се ради о побуни против стања у држави, против лоше ситуације у медијима и у правосудју и због чињеница да је у Србији угрожена владавина права.

Лутовац је рекао да није случајно одредјено да се „Слободна зона“ налази на месту које је у непосредној близини зграде Председништва, парламента и градске управе, како би људи који одлучују „имали на видику“ слободне људе Србије.

„Да виде да има још много тога да се уради да би Србија било нормална држава“, рекао је Лутовац и додао да ће опозиција наставити да их свакодневно подсећа на то.

Он је рекао да ће ДС време свог дежурства у „Слободној зони“ искористити да одржи седнице Председништва, страначких одбора, Политичког савета и Градске организације Београд а да ће се ту налазити и посланици демократа и чланови омладине.

Према његовим речима, то је веома битно јер је на делу процес општег уједињавања, и идеолошког унутар саме ДС, али и уједињавања на опозиционој сцени у оквиру Савеза за Србију и са остатком праве опозиције.

„Синергија наших енергија треба да омогући да наше аргументе учинимо јачим и да почнемо да тако мењамо друштво“, рекао је он.

Председник ДС је рекао да ће та странка то време искористити да разговара и о програму за период након владавине Александра Вучића, као и да ће његова даље судбина зависити од тога да ли ће се у будућности понашати као рационалан човек и да ли ће прихватити да уместо пропаганде уважи медије у Србији и тако омогући градјанима да на слободним изборима изаберу власт коју желе.

„Ми очекујемо и да ће овај притисак омогућити тако нешто“, рекао је Лутовац.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!