Прочитај ми чланак

Лоповска посла: Весићу где је нестало 350 милиона евра из буџета Београда!

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда Никола Јовановић оценио је да завршни рачун буџета Града Београда показује да је номинално буџет из 2019. године био за 200 милиона већи од буџета које је радила претходна власт до 2012.године.

Јавних инвестиција је, истовремено, 150 милиона мање, рекао је Јовановић новинарима испред Сава центра где се одржава седница Скупштине града Београда на чијем дневном реду је Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Београда за 2019.годину.

Он је рекао да када се сабере номинални износ и оно што је мање уложено за инвестиције, долази се до тога да би град требало да има 350 милиона евра више на располагању за Београђане и упитао где је тај новац.

Јовановић је рекао и да је „градска власт огласила продају Београђанке, симбола Београда, у време када су цене некретнина најмање, најавили су шечу шума и уништавање зеленила у Кошутњаку да би градили станове, објавили су да је цена метроа скочила за још два милијарде евра, купили су луксузне џипове за комуналну полицију. На крају су најавили масовну промену имена улица у Београду, од којих је већина дата пре 100 година“.

Јовановић је рекао да се ових пет ствари десило у претходна два месеца од последње седнице Скупштине града Београда.

Каже и да је тражио да Градски штаб за ванредна ситуације сваки дан објављује колико је укупно заражених у Београду коронавирусом, колико је тестирано, колико је новозаражених.

„Ако саберемо неке бројке испада да је то до 0,3 одсто Београђана“, рекао је Јовановић.