• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: Листа СРС-СПС „одували“ СНС у Бегечу – ни пакети и батинаши нису помогли! ВИДЕО
Прочитај ми чланак

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: Листа СРС-СПС „одували“ СНС у Бегечу – ни пакети и батинаши нису помогли! ВИДЕО

0

Након одржаних избора за чланове Савета месне заједнице Бегеч свих девет места припало је заједничкој “Листи за Бегеч” на којој су се налазили кандитати Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије. Радикали поручују да ова победа представља увертиру у изборну кампању и будуће успехе ове странке на покрајинском и локалном ниову.

Убедљива победа листе Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије у Бегечу, као и проблем који је власт у граду имала са обезбеђивањем кворума у петак на седници Скупштине Града, најава су неминовних великих политичких промена на предстојећим изборима у граду и Покрајини и доласка српских радикала на власт, поручио је Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

„Међутим, ништа од тога није уродило плодом за Српску напредну странку и они су доживели класичан политички нокаут у недељу, 5. јула. Ми користимо ову прилику да се захвалимо становницима Бегеча на указаном поверењу. Најсликовитије шта се деслио у недељу сведочи и следећи податак: Никола Живанов, који је члан Српске радикалне странке, на својој изборној јединици је имао дупло већи број гласова од одборника напредњака у Скупштини Града Живана Васића”, рекао је Јакшић.

Он тврди и да су суграђани из Бегеча, по, како каже, већ виђеном сценарију, две недеље пред изборе били изложени притисцима и малтретирању „ батинаша” од стране активиста Српске напредне странке, који су делили пакете са кућном хемијом и средствима за личну хигијену, али су, по Јакшићевим речима, на изборима у недељу Бегечани рекли шта мисле о власти напредњака у Новом Саду и овом приградском насељу.

„Велики број грађана је подржао нашу листу. Оно што је карактеристично за ове изборе јесте то да је била изузетно велика излазност, да је око 1500 бирача гласало на избору за Савет месне заједнице, што се последњих година ретко дешава”, истакао је новоизабрани члан Савета месне заједнице Бегеч из редова Српске радикалне странке, Никола Живанов.

Живанов је најавио да ће се новоизабрано руководство Месне заједнице у Бегечу у наредном периоду максимално ангажовати како би оправдали поверење суграђана и како би Бегеч учинили бољим местом за живот у корист свих његових становника.

Извор: TV KANAL 9 NOVI SAD