Прочитај ми чланак

Љубав, вера нада:Вучић и Ангела, овако огавно ни квислинзи нису дочекивали нацисте

0

Једна од најупечљативијих одлика Срба, којој смо као народ запечатили своје место у светској историји, је храбро држање пред окупатором и бескомпромисна борба до победе. Међутим, Александар Вучић током деценије своје неограничене власти, помера границе понизности пред странцима. Тако је јуче и одлазећој канцеларки Ангели Меркел, приредио бољи дочек него неки наши суседи немачким окупационим трупама 1941. године.

Политички мртва у Немачкој, Ангела Меркел се крају каријере вратила на место свог злочина, у Србију којој је током шеснаест година своје владавине на сваки могући начин отимала део државне територије, из које је отимала лекаре и инжењере а заузврат понудила трајно насељавање миграната из Африке и са блиског истока. Алекову „Мути“ су на граници је дочекали мигови 29 донирани војсци Србије од Руске федерације и Белорусије. За разлику од неких претходних посета обележених заставицама на аутопуту и београдским мостовима, џиновска немачка застава „красила“ је  зграду Генекса а у народу омражена црно црвено жута тробојка осванула је се и по другим већим градовима. Можда је ипак било пригодније да се оном огромном немачком  заставом огрне НАТО бомбама разрушена зграда Генералштаба Војске Србије а да се бојама немачке заставе уместо фонтане на Славији обасја нека од бројних спаљених и срушених светиња СПЦ на Косову и Метохији.

Не знамо да ли је Ивица Дачић био један од гостију на свечаној вечери, приређеној у Ангелину част, али, сигурни смо да је, уколико се таква прилика указала, макар мимо протокола, на увце канцеларки отпевао неки ванвременски хит попут „Лили Марлен”.

У Београду, Покрет Љубав Вера Нада

Александар Вуксановић и Немања Кнежевић