Прочитај ми чланак

Лидери владајуће коалиције о реконструкцији Владе

0

vila-bokeljka(РТС)

Завршен састанак лидера владајуће коалиције о реконструкцији Владе Србије. Није било речи о персоналним променама, већ о циљевима Владе, изјавила после састанка министарка Верица Калановић.

17.10 – Завршен састанак у вили Бокељки. Није било речи о персоналним променама, већ о циљевима Владе, изјавила после састанка министарка Верица Калановић.

16.20 – Почео састанак о реконструкцији Владе.

16.05 – Лидери владајуће коалиције пристижу на разговоре о реконструкцији Владе, јавља репортер РТС-а.

Лидери владајуће коалиције Ивица Дачић, Александар Вучић и Млађан Динкић разговарали су о реконструкцији Владе Републике Србије. Поред лидера странака, састанку у вили Бокељки присуствовали су и министарка регионалног развоја Верица Калановић, министар просвете Жарко Обрадовић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Долазак лидера владајуће коалиције на разговоре о реконструкцији

Министарка Верица Калановић изјавила је после састанка да није било речи о персоналним променама, већ о циљевима Владе.

Калановићева је рекла и да што пре треба именовати шефа преговарачког тима за приступне преговоре о чланству у Европској унији.

Према њеним речима, током ове недеље ће се разговарати о програмским циљевима и шефу преговарачког тима, наредне седмице о персоналним решењима у странкама коалиције, а треће недеље Влада и Скупштина ће донети неопходне акте за рад реконструисане владе.

Премијер и лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је уочи састанка да ће приликом разговора о реконструкцији Владе бити речи о начинима за што брже преговоре о чланству државе у ЕУ, као и о смањењу незапослености и привлачењу инвестиција у Србију.

Дачић је новинарима на Голији рекао да ти разговори представљају почетак разговора не само о персоналним решењима већ и о дефинисању будућих политичких циљева.

„Свакако да један од најважнијих циљева мора да буде што успешнији и што бржи преговори о чланству у ЕУ“, истакао је Дачић.

Први потпредседник Владе и лидер СНС-а Александар Вучић рекао је јуче да ће уз темељну персоналну реконструкцију Владе Србије несумњиво бити реконструисани и њени циљеви.

Вицепремијер Вучић поручује да реконструкција владе треба да резултира пре свега променом политике и да потврди да су принципи одговорности, смењивости и поштовања народне воље важнији од партијске послушности.

„То ће бити реконструкција политике, стварања делимично нове политике, а биће, наравно, и персонална, што је, за нијансу, мање важно“, рекао је Вучић.

Циљ реконструкције је да Влада боље изгледа, да имамо јаче државне секретаре, боље директоре на важним позицијама, сматра министар Млађан Динкић.

Лидер УРС-а изјавио је да се тачно зна ко је постигао лоше резултате и да ће ти људи бити промењени у реконструкцији Владе.

Динкић најављује да ће кључна тема разговора о реконструкцији Владе бити организација система за реализацију инфраструктурних пројеката.