Прочитај ми чланак

ЛИДЕР ОПОЗИЦИЈЕ ИЗ СРПСКЕ: Зауставите екстремисте из Србије

0

Власти Србије би могле да помогне у очувању мира у РС, каже председник СДС за Данас.

bosic sds

Тачно је да ме је у уторак увеч е назвао премијер Србије Aлександар Вучић и да ми је предочио да има информације да постоје групе које би могле да изазову сукобе.

Ја сам њему пренео своје информације да постоје екстремне групе које се у Србији спремају да дођ у на контрамитинг који организује Милорад Додик, каже за Данас Младен Босић, председник Српске демократске странке.

Он истиче да су те групе су спремне  да направе нереде и конфликт у РС.

„Очекујем од власти Србије да те информације које имају искористе у спречавању тих група које свакако не припадају нашем простору и да на тај  начин помогну у томе да протести који су пре месец дана најављени прођу у миру. Од полиције Српске очекујем да обезбеди ред и мир и да  обезбеди наше уставно и законско право на мирно окупљање и мирне протесте у складу са законом“, додаје председник СДС.

Премијер  Aлександар Вучић упутио је апел грађанима, али пре свега политичким актерима у Републици Српској да са чувају мир и клоне се било каквих сукоба, с обзиром да су безбедносне службе Србије дошле до података о могућим нередима у Бањалуци током најављеног протеста у суботу.