Прочитај ми чланак

ЛИДЕР ДВЕРИ ОБРAДОВИЋ: Данашња Србија није на путу Светог Саве

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је на обележавању страначке славе Свети Сава да је озбиљно забринут куда иде Србија под актуелном владом и да без светосавске филозофије духовне и моралне обнове неће доћи до политичке и економске обнове Србије.

svetosavska-konvencija-dveri-vozdovac-bosko nogo 2017-01-28_349

Нови свет се рађа у 2017. Данас Срби могу да пронађу своје место у новом договору нове Америке, нове Европе и Русије. То годинама сањамо. Наша дверјанска политика је победничка политика на европском и светском нивоу. Наше време долази и председнички избори у Србији су почетак великих политичких промена, а Двери су носиоци тога – рекао је Бошко Обрадовић.

Народни посланик и председник ГрО Двери у Београду, Срђан Ного, обратио се присутнима на конвенцији речима, да је победа Трампа у Америци показатељ да су промене могуће и у Србији.

„Ево колико смо ми модерна политичка организација. Јуче је потпредседник Америке, Мајкл Пенс, учествовао на милионском маршу за живот. Ми припадамо најмодернијој политици, на чијим таласима плови комплетна светска политика. Зато ће Бошко Обрадовић победити на председничким изборима. Ја не знам ко ће са Бошком ући у други круг, али хајде да учинимо све да Бошко порази тог човека у другом кругу“ – истакао је Срђан Ного.

„Велика је та светосавска идеја и пример, и велики је српски народ због светог Саве, који је и наш једини отац нације, нити имамо другог оца нације, нити желимо“ – рекао је председник Двери на почетку конвенције.

„Две су највеће поруке које су нам остале од нашег родоначелника свих наших духовних и националних садржаја. Прва је да су све бриге од овога света мање важне, од бриге о спасењу наше душе. Од Броза до ЕУ говори се о путу који нема алтернативу, а у ствари се све више удаљавамо од светога Саве и губимо то упориште и смисао постојања српског народа кроз векове.

 И друга порука је када Свети Сава напушта Свету Гору, да би се вратио у Србију и измирио завађену браћу над моштима свога оца. То је највећа порука светога Саве, јер се ставио на располагање свом народу и држави. То је врхунски патриотизам и врхунско родољубље и врхунска политика. Највећи политичар, највећи геополитичар у историји српског народа је Свети Сава, и највећи Европљанин, којег је Европа икада дала. Нема у другим народима тако великих личности која је тако дубоко утицала на судбину свог народа, као што је то Свети Сава код Срба“ – рекао је Бошко Обрадовић.

На та два темеља, побожности и родољубљу, почива све што је у нашој историји. Нема великог Србина који није био побожан и родољубив“ – додао је Обрадовић.

Председнички кандидат Двери је истакао да су Срби све пробали за ових 25 година вишестранчја и није успело и поставио питање да ли је савремена Србија светосавска или је по свим показатељима, политичким, економским, духовним и свим осталим, антисветосавска држава?

„Да ли је то светосавска политика, ако дозволимо да у селу Лозовик крај Велике Плане умру мајка и син од глади и хладноће? Да ли је светосавска политика да немамо социјалне карте, кроз које знамо сваког социјално угроженог човека у Србији? Да ли је светосавска политика да се у јануару некоме искључи струја? Да ли је светосавска политика да се мафијашки обрачуни дешавају испред школе? Како је могуће да припадник полиције јавно буде брутално претучен? Ако полицајац у Србији није заштићен, шта онда да о себи помисли обичан грађанин? Да ли је то светосавска Србија, да они који су за све ово одговорни, данас буду на слободи? Да ли светосавска Србија може да изгледа како данас Србија изгледа под владом Вучића и СНС-а?“ – истакао је председнички кандидат Двери.

bosko svetosavska-konvencija-dveri-vozdovac-2017-01-28_400

Обрадовић је рекао да је доста гажења, понижавања и вређања свега што је српско.

„Зато сам и прихватио председничку кандидатуру. Из разлога да бих проговорио у име обичних грађана у чије име нема више ко да прича, а посебно због породичне Србије. Да проговорим у њено име, али и оних који још нису створили породице, оних који су самохрани, оних који су у самачким и старачким домаћинствима, вишедетним породицама, али и о онима који на жалост не могу да имају деце. Дошло је време да породична Србија дигне свој глас и каже, хоћемо светосавску политику, по мери свих наших породица, хоћемо социјалну солидарност, политичко поштење, родољубље и патриотизам, хоћемо јаку државу и хоћемо да патриотизам постане школски предмет, хоћемо редовно служење војног рока, да се поносимо што смо Срби светосавци, хоћемо са светим Савом у 21. веку“ – рекао је Бошко Обрадовић.

„Нови свет се рађа у 2017. Данас Срби могу да пронађу своје место у новом договору нове Америке, нове Европе и Русије. То годинама сањамо. Наша дверјанска политика је победничка политика на европском и светском нивоу.

Наше време долази и председнички избори у Србији су почетак великих политичких промена, а Двери су носиоци тога.

Издржали смо велике нападе и увреде, а сада треба храбро, да те геополитичке промене донесемо на председничким изборима.

Многи потцењују нашу председничку кандидатуру, али ми ћемо бити за све њих шок, као најмодернија европска и светска политика у Србији“ – закључио је председник Двери.

На конвенцији су још говорили, председник општинског одбора Српског покрета Двери-Вождовац, Александар Томљановић, Радомир Мандић, одборник Двери у Скупштини општине Вождовац, потпредседник ОО Двери – Вождовац и члан Савета за економију, привреду и финансије Српског покрета Двери, Горан Станковић, Снежана Турунчић представник Женске снаге Двери и потпредседник ОО Вождовац, Ненад Јотић.