Прочитај ми чланак

ЛИЦЕМЕРНО Главни тапшач лије сузе, а нападао Амфилохија

0

Прво ти нацртају мету, на најгори могући начин пишу о теби, блате те, вређају и понижавају, праве од тебе издајника и злотвора народа свога, а онда покајнички пишу хвалоспеве, носе венце, клече над гробовима и целивају мртве. Они на небо и у историју, ви у понор сопственог зла, написао је на Твитеру Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић".

Отац трагично настрадале Тијане Јурић, Игор, имао је храбрости да укаже на манир режима Александра Вучића, који је јасан свима, али се мало ко усуђује да отворено и говори о томе.

(Фото: Јутјуб)

Сва лицемерност и бешчашће Вучићевих послушника, огледа се у најновијем поступку будућег амбасадора Србије у САД, какве ли ироније, Марка Ђурића, сличан ономе у случају Оливера Ивановића. Наиме, после медијскога линч и клевета на рачун Амфилохија, Вучићев дежурни тапшач, лије крокодилске сузе за преминулим митрополитом, којег сада назива „великим човеком“.


– Велики човек, велики неимар српске цркве. Слабији смо за његов одлазак. Бог да му душу прости – написао је Ђурић на Твитеру.

А пре само две године, када се Амфилохије супротставио намери Вучића да посети Србе у Црној Гори на Бадњи дан, због издајничке политике према Косову и Метохији, Марко Ђурић је изјавио:


– Митрополит Амфилохије је, изгледа, одавно престао да се бави црквеним питањима и загазио дубоко у блато опозиционе, српским интересима ненаклоњене, дневне политике и сврстао се у ред оних којима српски интереси нису на срцу и нису наклоњени.


Подсетимо, иста ситуација десила се и приликом убиства Оливера Ивановића, којег је режим Вучића изложио невиђеном медијском линчу.


– Сваки глас за Оливера Ивановића је глас против интереса српског народа и глас за разбијање српског јединства у покрајини – изјавио је својевремено Марко Ђурић.

Ђурић је без имало стида дошао на сахрану Ивановића и клекнуо пред телом заједно са Аном Брнабић.


– Убиство Оливера Ивановића остаје жива рана читавог српског народа на Косову и Метохији, и шире – поручио је Марко Ђурић на другу годишњицу убиства.

Сувишно је било шта закључити након свега наведеног, а Игор Јурић који указује на грешке система, такође се налази на стубу срама.