Прочитај ми чланак

Леонид Решетњиков: Ђукановић поступа као најпримитивнији диктатор

0

resetnjik_884

У изјави за Руску реч, генерал Леонид Петрович Решетњиков, генерални директор Руског института стратешких студија (РИСИ), актуелну ситуацију у Црној Гори прокоментарисао је следећим ријечима: „Могу да кажем да мене ти догађаји не изненађују. И иначе све што ради Ђукановић никада ме не изненађује. Када сам био директор аналитичког одељења Спољне обавештајне службе Руске Федерације, колеге из западних обавештајних служби су ми говориле да имају о Ђукановићу вагоне компромитујућег материјала.“

О позицијама на којима се налази црногорски премијер Мило Ђукановић, генерал Решетњиков даље наводи: “То је човjек који уводи Црну Гору у НАТО по наредби Вашингтона. Он мора тако да поступа. Он говори да је присталица западне демократије, а поступа као најпримитивнији диктатор. Народ Црне Горе је против уласка у НАТО и против корумпираних власти, а он вољи народа супротставља силу. Ми морамо схватити да је Црна Гора у рукама антируских, антидемократских, антицрногорских снага. То је човек који води Црну Гору у националну катастрофу“.

На питање новинара Руске речи да прознозира даљи развој ситуације у Црној Гори, Решетњиков је казао следеће: „У сваком случају ови догађаји ће заоштрити ситуацију у Црној Гори. Ђукановић је скинуо маску демократе. Сад ће црногорске власти наставити да прогоне све који се залажу за независну политику Црне Горе, против НАТО-а. Али те њихове мере ће наићи на снажан отпор народа. Ја сам у то сигуран. Да ли ће то довести до оружаног сукоба – тешко је сада рећи. Али може се сигурно рећи да Црногорци неће хтети да живе под влашћу овог диктатора. И ситуација ће се сигурно заоштрити“.

Чланак је преузет уз одобрење редакције РУСКЕ РЕЧИ