Прочитај ми чланак

Лечић се повлачи са чела покрета Демократе Србије

0

Ово је моја лична борба за одбрану свог интегритета, имена и професионалног угледа - навео је Лечић у поруци

Лидер Покрета Демократе Србије, отцепљеног крила Демократске странке, глумац Бранислав Лечић повукао се данас са чела ове организације, након што га је пре неколико дана колегиница Данијела Штајнфелд оптужила за силовање.

– Ово је моја лична борба за одбрану свог интегритета, имена и професионалног угледа и не желим да оптерећујем оне који су искрени борци за нормалну, слободну и демократску Србију – написао је у објави на свом Твитер налогу.

Подсетимо, глумица Данијела Штајнфелд у изјави Вишем јавном тужилаштву изнела је тврдње да ју је глумац Бранислав Лечић наводно силовао 7. маја 2012. године.

Данијела је у свом документарцу „Зацели ме“, емитованом августа 2020. године, интервјуисала и жртве и злостављаче, али и испричала шта се њој догодило, да ју је силовао моћник из филмске индустрије.

Шакота о тренутној атмосфери око клуба: Критика ће увек бити, треба издржати још 60 утакмица
ВЕСТИ
0:24
Манијак прати и напада децу у Јужном булевару: Родитељи узнемирени
Шакота о тренутној атмосфери око клуба: Критика ће увек бити, треба издржати још 60 утакмица
ВЕСТИ
3:57
Ово нисте знали: Холограм на вашој личној карти има историјско значење
Његов идентитет тада није открила.

Након што је њено признање привукло велику пажњу, али и узнемирило јавност, против тада непознатог мушкарца који ју је силовао покренут је судски поступак, а Данијела је крајем септембра 2020. године саслушана, међутим ни тада није открила име починиоца.

Тужиоцу и полицији предала дала снимак признања наводог силоватеља
Тужилаштво је потврдило да је Данијела открила идентитет наводног силоватеља, глумица тврди: „Бранислав Лечић ме је силовао“

Данијела је Вишем јавном тужилаштву открила идентитет особе из филмске индустрије који ју је силовао, речено је у тужилаштву, а глумица је дала изјаву у полицији у присуству заменика јавног тужиоца и за силовање оптужила Бранисалава Лечића.

– У својој изјави навела је идентитет евентуалног извршиоца кривичног дела Б. Л. Даље провере су у току и ради се на прикупљању доказа – речено је тада за Телеграф.рс у Вишем јавном тужилаштву, а Б.Л. би, такође, требало да буде позван на саслушање, након чега ће тужилаштво одлучити да ли ће покренути истрагу против њега у вези са овим случајем.