Прочитај ми чланак

ЛДП и Зукорлић без акредитације отварају факултет у Прешеву

0

LDP-i-BDZS-650x421

ПРЕШЕВО – Функционери ЛДП из општина Прешево и Бујановац, у сарадњи са муфтијом Моамером Зукорлићем, покушавају у Прешеву да отворе истурено одељење Интернационалног универзитета из Новог Пазара, сазнаје Правда у Општини Прешево. Иако не постоји акредитација за рад Универзитета из Новог Пазара у овом граду, менаџери и функционери ЛДП већ врше упис студената, тврди наш саговорник. 

– Менаџери ЛДП из Прешева и околних општина већ врше упис студената. У питању је Универзитет на чијем је челу муфтија Моамер Зукорлић. Изгледа да се коалиција Зукорлићеве Бoшњачке демократске заједнице и ЛДП-а са парламентарних избора пренела и у образовне воде – каже за Правду један од запослених у Општини Прешево иначе функционер једне локалне албанске партије.

Наш саговорник каже да страхује да би „страначки“ факултет могао бити злоупотребљен за давање диплома страначким члановима што би „изазвало хаос“.

У Министарству просвете су нам потврдили да Интернационални Универзитет из Новог Пазара нема дозволу за рад у Прешеву, али и да нису добили никакву пријаву против Универзитета из Новог Пазара.

У ЛДП јуче нико није могао да одговара на питања о активностима њихове странке на југу Србије. Они нам нису одговорили на питања да ли странка стоји иза активности њихових менаџера, као и какав став имају о отварању факултета без акредитације.

Извор: Правда