Прочитај ми чланак

Oдређен притвор возачу који је улетео током протеста колима у шеталиште

0

Осумњиченом С. В. који је лишен слободе пошто је на протесту Србија против насиља у Горњем Милановцу аутомобилом пројурио кроз шеталиште на Тргу Кнеза Михаила, ударивши притом возилом дечака (6), одређен је притвор од 30 дана, пише портал ГМинфо.

Милановчанима је познат као активни симпатизер СНС-а близак народном посланику Лангури, великом брзином се аутомобилом залетео на шеталиште у пешачкој зони током протеста опозиције, а ту се свакодневно игра велики број деце. 

Како стоји у одговору Основног јавног тужилаштва које је доставило порталу ГМинфо, 25. августа дежурни главни јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Горњем Милановцу у сарадњи са Полицијском станицом Горњи Милановац лишио је слободе и задржао у трајању од 48 часова осумњиченог С.В. из Горњег Милановца.

Осумњичени С. В. је, како стоји у одговору порталу ГМинфо, лишен слободе због основа сумње да је 25. августа на Тргу Кнеза Михаила у Горњем Милановцу око 19.22 часова извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја и кривично дело изазивање опште опасности на штету детета Л Т. из Горњег Милановца.

Осумњичени С.В. је саслушан 27. августа и том приликом изнео одбрану и негирао извршење кривичних дела који му се стављау на терет, наводи се у одговору тужилаштва из Горњег Милановца, преноси портал ГМинфо.

„Тужилаштво је након саслушања Основном суду у Горњем Милановцу предложило да се према осумњиченом одреди притвор, а из разлога што особите околности указују да би боравком на слободи ометао поступак утицањем на сведоке које је потребно испитати у току предистражног поступка и што би боравком на слободи могао поновити кривично дело. Поступајући по наведном предлогу Основни суд у Горњем Милановцу је донео решење дана 27. 08. 2023. године којим се осумњиченом С. В. одређује притвор у трајању од 30 дана“, наводе из Основног јавног тужилаштва.

У даљем току поступка биће испитан оштећени, као и сведоци очевици догађаја, извршиће се неуропсихијатријско вештачење осумњиченог и предузеће се остале неопходне доказне радње у циљу даљег процесуирања осумњиченог,“ закључује се у одгвору из Основног јавног тужилаштва.