Прочитај ми чланак

Лагумџија: Јеремићу не служи на част избацивање Мунире Субашић из УН

0

lugumdzija

(Бета)
Министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија критиковао је у Београду избацивање председнице удружења Мајке Сребренице Мунире Субашић с недавне дебате у УН о раду међународних судова за ратне злочине.

Председавајућем Генералне скупштине УН Вуку Јеремићу „не служи на част што је довео ту жену у ситуацију да је изводе из УН. То није на част никоме ко доведе до такве ситуације“, рекао је Лагумџија на конференцији за новинаре после разговора са шефом српске дипломатије Иваном Мркићем.

Лагумџија је рекао да се нада да ће из тога сви нешто научити и да ће сваки злочинац с именом и презименом добити заслужену казну. Мркић је изразио уверење да није Јеремић „дао команду“ која је имала такву последицу, изразивши жаљење „ако су повређени осећаји Субашићеве“.

Припадници обезбеђења УН избацили су у среду Субашићеву с дебате, јер је током говора председника Србије Томислава Николића подигла транспарент на којем је писало „Република Српска, геноцидна“.

Лагумџија је такође казао да ће Председништво БиХ доћи у посету Београду као и да се планира трилатерални састанак БиХ-Србија-Турска.