Прочитај ми чланак

КУРТИ: Вучић зна да је на поделу Косова стављена тачка

0

Идеја о размени територија и разговори о мапама завршени су доласком Самоопредељења на власт, рекао је лидер ове странке, којег већ виде као новог премијера тзв. Косова – Аљбин Курти, пренео је портал КоССев.

У интервјуу ТВ „Клан“ Курти је навео да је његова „понуда Србији – листа дугова коју има према нама због своје одговорности у рату“.

Аљбин Курти – најавио буран период на Косову и Метохији (Фото: youtube.com/printscreen)

 

„(Александар) Вучић каже да не може да призна тзв. Косово у овим границама. И друго, ‘реците ми шта тражите и спремни смо да вам то дамо’. Не прихватамо ове услове. Територијална решења са оловкама и мапама у руци – са том идејом се код нас завршило. Нема мапе код председника републике. Нема споразума без дијалога. Нема дијалога о границама. Ово су моји ставови. Вучић мора још једном да схвати шта значи долазак Самоопредељења на власт. И верујем да он то врло добро зна“, рекао је Курти, преноси Коссев.

У истом интервјуу потврдио је да је Самоопредељење одувек хтело оставку Хашима Тачија, али да сада „нема гласова за такву смену“, а као најпроблематичније код Хашима Тачија, Курти види његов однос са Србијом, и то током „последње две године“.

„Он је урадио нешто незамисливо за нас – пре три године, зато што са у неку руку сложио да учини неку врсту теориторијалне размене са Србијом, и то назвао болним компромисом“, рекао је Курти за албански „Клан“.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!