Прочитај ми чланак

КТВ: Од 22 министра у тзв. влади Косова пет је под оптужницама

0

Од 22 министра у косовској влади, њих пет је под оптужницама за разна кривична дела, а премијер Рамуш Харадинај је разрешио заменика министра који је у притвору због сумње да је починио кривично дело злоупотребе положаја

Од 22 министра у косовској влади, њих пет је под оптужницама за разна кривична дела, а премијер Рамуш Харадинај је разрешио заменика министра који је у притвору због сумње да је починио кривично дело злоупотребе положаја и неовлашћено поседовање оружја.

Фото Танјуг / АП

Министар за инфраструктуру Пал Лекај и КБС, Ррустем Бериша, оптужени су за злоупотребу службеног положаја, пренела је КТВ.

Потпредседник владе Дардан Гасхи, министар трговине и индустрије, Ендрит Шаља, оптужени су за неовлашћено поседовање оружја.

Министар за иновације и предузетништво, Бесим Бекај, оптужен је за кршење равноправности грађана.

Свих пет министара, упркос тим оптужбама, и даље раде свој посао у косовској влади, док је Харадинај одлучио да разреши заменика министра који је још увек, како се наводи, само под сумјом да је починио кривично дело.

Реч је о Муси Цени из министарства за регионални развој и против њега још увек није подигнута оптужница, већ му је само одређен притвор до месец дана.

Харадинај је, како се наводи, о овом случају рекао да је Цену разрешио да би правосудним органима омогућио да поступају по закону и донесу непристрасну одлуку.

„Данас сам разрешио заменика министра за регионални развој Мусу Цену. Одлука је донета на основу сумње да је кривично дело почињено током његовог активног мандата“, навео је Харадинај позвао правосудне органе да одговорно раде свој посао у овом случају.

Иначе, у овом случају Основни суд у Приштини задржао је још две особе. Поред Цене задржани су и Хазрат Шеху и Нисрет Шаља, сва тројица из Ораховца.

Они су ухапшени у суботу сумње да су узимали мито и злоупотребили службени положај.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!