Прочитај ми чланак

Кривокапић поручио Дритану:Срећно ти било! Идемо на изборе, ја нећу са Ђукановићем

0

Политичка ситуација у Црној Гори је турбулентна. Та турбуленција је резултат односа појединих политичких лидера који мисле да читав свијет зависи од њих, казао је у обраћању јавности премијер Здравко Кривокапић.

Он је казао и да је мањинска влада „превара“.

„Ако би правили сликовит приказ шта је то, онда је та мањинска влада исказана и односом са ставовима које су врло прецизно исказали Драго Ђуровић, Стеван Џаковић и Дарко Пајовић. Све заједно то је нова мањинска влада. Грађани су 30. августа имали референдумско питање које се односило на то да ли су за наставак корумпираног режима или не, и врло јасно су послали поруку да неће више да живе у хибридном режиму“, рекао је Кривокапић.

Предлог је за њега, како је казао, велико изненађење.

„Каква је прича то да неко каже да може у тој влади да може да буде неко типа Петра Ивановића и Бранимира Гвозденовића. Зашто се то дешава сада када је најинтензивјији рад заједнички рад Владе и Скупштине десио се крајем децембра када је усвојен буџет и бројни пројекти. Јављају се сада одређене групације које су увијек промовисале себе, а најмање ову владу“, рекао је Кривокапић.

Додао је да „маске морају да падну“.

„Пашће све до 1. марта и видјећете какав је ко“, казао је премијер.

Истакао је да је Црна Гора у неприлици због политичких лидера који неће да преузму одговорност.

„Интензивно ме зову чланови СНП-а и тврде да најмање два њихова посланика неће подржати ову превару. И то је потпуно природно. Та партија чијег се оснивача сјећам који је јасно проифилисао однос према ДПС-у данас неко његову муку и борбу преводи у неке политичке поене. Мислим да то чланство СНП-а неће дозволити. Предлог за излазак из ситуације сам давно дао, али није реализован због опструкције истих који сада желе неком мањинском владом да преобразе Црну Гору“, навео је Кривокапић.

Рекао је и да су два природна рјешења – да се у оквиру постојеће владе тражи унапређење њеног рада са проширењем броја министарстава, уз уважавање унутрашњег и међународног контекста, а најпоштеније ванредни парламентарни избори у мају са локалним изборима.

„Али не да се неко крије иза неке листе већ на отвореним листама“, рекао је Кривокапић.