Прочитај ми чланак

Кренуло је: Бошко управо у Чачку подигао народ против Вучићевог часа!

0

- Овај протестни скуп сам заказао овде, на централном тргу у Чачку, као народни посланик Српског покрета Двери и као грађанин Чачка, као чин личне побуне против свега оног шта нам се дешава у нашој држави под овом влашћу која траје већ пуних осам година, данас у 18:05 часова, у тренуцима када је почео нови полицијски (у народу од милоште назван 'Вучићев' час) - изјавио је један од лидера опозиционог Савеза Србију, Бошко Обрадовић.

Обрадовић се захвалио још, не само одборницима СП Двери, него и свим осталим људима, који су се упркос идеолошким разликама придружили овом скупу, попут Ивану Чаловићу, који представља највећу групу грађана у овом шумадијском граду.

– Драго ми је да има још храбрих људи, који се не плаше ове власти, и коју су схватили да је дошло крајње време да исправимо кичму и покажемо зубе исказујући свој став, а то је став побуне који је неопходан да бисмо изборили слободу у нашем друштву и држави – истакао је Обрадовић додајући да су главни разлог зашто народ протестује у центру Чачка дупли и двоструки стандарди, који важе у нашој земљи.

Све што оно што важи за обичне људе, да се мора поштовати забрана кретања у време полицијског часа јер ће бити драконски кажњен од стране власти, не важи за СНС хулигане који већ неколико вечери за редом упадају у туђе зграде широм Србије доносећи тамо озвучење, бакље и ватромете да би нападали са кровова тих зграда практично свакога ко другачије мисли од ове власти и Вучића.

– Глас побуне и бука против диктатуре на овај начин допреће до сваког грађанина Чачка и Србије. Данас почињемо овај слободарски пут и нећемо стати док ова власт не падне и Србија поново не буде слободна. Намеравамо да ови протести трају сваке суботе као колоне бициклиста, возила или пешака у покрету који ће на тај начин стићи постепено до сваког дела нашег града, а онда и до свих наших села са истом поруком: „Време је. Будите се. Овако више не може. Морамо се побунити. Ово је наш град. Ово је наша држава. Нећемо да нам даље на челу државе буду лопови, издајници и криминалци“. И све тако док не дође до пуноће времена и зрелости за политичке промене које су већ почеле. Сада само од нас зависи којом брзином ће ова власт да падне. Зато нема назад. Живела слобода -закључио је на крају први човек Двери, Бошко Обрадовић.

Подсећамо да је данас потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао све грађане да поштују Вучићев час, који је, како каже, уведен да би се сачували животи људи, додајући да ће полиција интервенисати као и до сада.

„Важно је да оставимо по страни политичке и све друге разлике и да сви поштују мере Владе Србије. Полицијски час није уведен да би се неко спречио да шета, већ искључиво да би се сачувало здравље људи. Полиција ће наставити да обавља свој посао, као и до сада. Полицијски службеници ће интервенисати, без обзира на све малициозне коментаре, документоваће сваки случај и о томе обавештавати надлежна тужилаштва и судове, који ће одлучивати о даљем поступању“, рекао је министар Стефановић, а наводи се у саопштењу МУП-а.