Прочитај ми чланак

Коштуница: Србија је одбацила ултиматум ЕУ

0

(Танјуг)

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да је важно то што је Србија одбацила ултиматум Европске уније да буде „саучесник у разбијању земље и стварању независног Косова“ и поручио да је то значајан корак за успостављање „националног самопоштовања и достојанства“.

kostunica-nova-01betafoto-marko-rupena_f
– Први пут после 2008. ЕУ је чула да Србија може да каже не недостојним и понижавајућим понудама. Зато је ово значајан корак за успостављање преко потребног националног самопоштовања и достојанства, које је урушено неразумном политиком да ЕУ нема алтернативу – рекао је Коштуница, како се наводи у саопштењу ДСС.

Он је оценио и д се, иако је Србија била изложена великом медијском притиску да је ствар завршена и да ће Србија прихватити да уништи сопствену државност на Косову и Метохији, испоставило да Косово има дубљи и већи значај, него што су то претпостављали званичници ЕУ.

– У сваком случају, за будућност и опстанак Србије има огроман значај чињеница да ли Запад покушава да нам отме Косово, или је Србија срамно предала Косово – казао је Коштуница.

Према његовим речима, сада је важан тренутак да се у земљи успостави поново национални консензус да Србија не може бити једина држава која је трговала својом територијом зарад добијања „готово безначајног“ датума за приступне преговоре са ЕУ.

– Време је да изградимо национално јединство око државотворне политике заштите националних интереса Србије – закључио је Коштуница.